mynewspapers.net

Som växer en bättre anläggning: lera, Sand eller krukväxtjord?Växter behöver tre väsentliga ingredienser att växa: solljus, vatten och jord. Mer än solljus eller vatten, finns det dock en hel del variation i marken som en växt är utsatt för. För att odla de bästa växterna möjligt, måste du veta vilken typ av jord är bäst för växternas tillväxt.

Sand

Sand är inte generellt den bästa typen av jord för plantering. Problemet med sandig jord är att det inte är tät nog att hålla näringsämnen. Marken håller inte fukt tillräckligt länge för växter att göra korrekt användning av den. Det finns några sorter av växter som växer bra i sand, emellertid. Vindruvor, blåbär, vit ek och röd tall är alla exempel på träd som växer bra i sandig jord.

Lera

Lera är värre än sand för odling av de flesta växter. Problemet med lera är motsatsen till det med sand. Lera partiklar ned för mycket vatten och för lite luft. Detta skapar en ogästvänlig miljö för rötterna för de flesta växter. Krabba-äpplen, rosmarin, snäcka och timjan växer i lera.

Krukväxtjord

Krukväxtjord förtjänar olika vederlag än sand eller lera, eftersom det används normalt vid plantering i krukor snarare än utomhus var trädgårdsmästare brukar hitta deras sandy - eller lera-fyllda jord. Krukväxtjord är ett gytter av många olika material som blandas tillsammans för att skapa den perfekta blandningen för växtligheten. Så länge du köper en högkvalitativ krukväxtjord lämpar sig för vilken typ av anläggning du vill växa, kommer att det erbjuda bättre resultat för inomhus växande än sand eller lera.

Justera dina villkor

Växter kan odlas framgångsrikt i sand, lera eller krukväxtjord. Bara förstå vilken typ av jord du har att göra med, och vidta åtgärder för att säkerställa växternas tillväxt i dessa villkor. Växter i sanden kan exempelvis kräva mer frekvent vattning. Trädgårdsskötsel i stark lera kan kräva tillägg av gips eller sand för att smutsa. Verkligheten är att om du växer i krukor, i vilket fall krukväxtjord är det bästa alternativet, du har att komma med strategier för att hantera typ av jord i ditt område.