mynewspapers.net

som hjälper mig när jag är sjuk? lekskolan verksamhet

som hjälper mig när jag är sjuk? lekskolan verksamhet


Hjälp dagis barn lära sig om som tar hand om dem när de är sjuka. Använda åldersanpassade aktiviteter för att diskutera gemenskapens hjälpare, läkare, sjuksköterskor att förklara som hjälper dem och hur de hjälper dem roller. Dessa aktiviteter också hjälpa barn känner sig mer tillfreds när de är sjuka, har att ta mediciner eller behöva besöka en läkarmottagning eller åka till sjukhuset.

Teddy Bear klinik

Förvandla dagis rummet till en klinik för nallar. Skapa ett väntrum, invägning och temperatur-check station, examen rummet med en tabell att placera björnar på och ett apotek där bandage och papper läkemedel är förpackat. Har barn turas om att vara förälder med en sjuk nallebjörn eller gör ett jobb som receptionist, sjuksköterska, läkare eller apotekspersonal. Reservera tillräckligt med tid för verksamheten så att alla barn uppleva minst en jobbfunktion och få att låtsas vara förälder till en sjuk nallebjörn. Förklara de arbetstillfällen och förfaranden som barnen spela i kliniken, eller Använd den här aktiviteten efter en planerad lektion om att besöka en klinik eller läkarmottagning.

Hälso-Kit

Ge små tyg påsar eller papperspåsar för barnen att skapa hälsa kits. Om du använder papperspåsar, har barnen färg och skriva ut deras namn på utsidan av sin väska. Dagisbarn förstår en leksak termometer, stick-on bandage, en liten del av elastisk wrap för en Stukad handled eller fotled, bomull bollar att rengöra ett sår och vävnader för rinnande näsor. Förklara varje objekt som barnen placera det i en hälso-kit att ta med hem. Förklara att föräldrar, skola sjuksköterskor, lekplats hjälpare och andra vuxna ofta använder ett första hjälpen kit för att hjälpa människor när de är sjuka eller sårad.

Hjälpare Collage

Ge tidningen bilder eller andra utklipp av föräldrar, läkare, sjuksköterskor och farmaceuter som kan hjälpa när ett barn är sjukt. Låt barnen limma sina bilder på papper något sätt de vill. Har barnen skriva "När jag är sjuk" på baksidan av collage. Öppna en diskussion om den roll som varje person i collage skulle ha för att hjälpa ett sjukt barn.

Ambulans hantverk

Innan klassen, ta bort locket från en skolåda för varje barn. Har barn lim vitboken på utsidan av lådan. Visa barnen en bild av en ambulans. Har barn färg deras ambulans till ser ut som i bilden. Uppmuntra barnen att rita ambulans skötare, förare och kanske en läkare inne i ambulansen. De kan också dra en sjuk person och viss medicinsk utrustning som kan finnas i ambulansen. Stress som ambulans skötare hjälp ta oss till sjukhuset när vi är sjukt mycket.

Läkare och sjuksköterska marionetter

Ge en vit papperskasse för varje barn. Har barnen Rita en läkare eller sjuksköterska på påsen. Tillhandahålla utskärningar för ansikten, uniformer, hattar och utrustning för barnen att limma på påsarna, om så önskas. Låta barnen använda sina marionetter för att låtsas vara läkare och sjuksköterskor.