mynewspapers.net

Som bankerna använder Experian?

Som bankerna använder Experian?


Experian är ett kreditupplysningsföretag organ eller kredit presidiet, som samlar in information om kreditvärdigheten för konsumenterna. Tillsammans bildar din kreditinformation en kredit värdering eller Fair Isaac Corporation (FICO) poäng. Detta nummer, allt från 300 till 800, mäter hur bra en kreditrisk som du är. Informationen som samlas Experian och dess viktigaste konkurrenter, TransUnion och Equifax, hjälper bankerna göra utlåning beslut.

Banker och butiker

Equifax, Experian och TransUnion är tre största kreditupplysningsföretag och de flesta stora banker använder dem för att komma med en kombinerad FICO poäng. Internationella finansiella organisationer som Barclays, HSBC, Morgan Stanley, MBNA och Nationwide är exempel på dem som förlitar sig på Experian. Också använda stora butiker som utfärdar kreditkort Experian för att kontrollera konsumenters kreditvärdighet.

Bankverksamhet

När en konsument använder en bank produkt eller tjänst som innebär att återbetalning av lån, samlas att information in i hans eller hennes kreditupplysning. Exempel på dessa aktiviteter är studielån, revolverande kreditkonton, billån, bolån, kreditkort och konkurs anmälningar.

Kreditupplysningar

Du kan få din kredit rapport en gång per år gratis från var och en av de tre kredit rapportering byråer, med webbplats AnnualCreditReport.com, som kreditbyråer underhåll. Du kanske vill beställa en rapport från en av de tre kredit byråerna var fyra månader för att hålla öga på din kredit under hela året. Om du har fått avslag för ett lån, jobb eller kredit, har du också rätt till en gratis kreditupplysning. Du kan också beställa en kopia av din FICO poäng, som vanligtvis kräver en avgift.

Dela information

När man överväger jobbansökningar, åt många arbetsgivare konsumentkrediter rapporter. Denna information används för att kontrollera den trovärdighet och tillförlitlighet av potentiella anställda. Också, mobiltelefon leverantörer, försäkringsbolag, fastighetsägare och myndigheter använder denna information. Konsumenterna har rätt att se sina kreditupplysningar och få dem korrigerade.