mynewspapers.net

Som använder magneter och fjädrar

Som använder magneter och fjädrar


En magnet används för att locka eller avvärja ett annat objekt. Det använder dess magnetfält för att tillämpa dessa krafter till andra objekt. The Science buss erfarenhet förklarar, är jorden en stor magnet på grund av de smälta metaller som är i centrum. En fjäder utövar också två motpoler. Spolen resår kan sträckas ut eller komprimeras. Genom att utnyttja dessa krafter, har magneter och fjädrar många användningsområden.

Kompassen

En kompass skulle inte fungera utan en magnet. Inuti kompassen är en magnet som flyttar med jordens naturliga magnetism. Nordpolen magnet lockas till sydpolen av jorden. Som sådan, flyttar magnet till alltid stå i kö på detta sätt. När du använder en magnet, kan du kan se detta i aktion när nålen rör sig peka alltid norrut och från att veta detta, du berätta hur du står inför.

Magentic resonanstomografi

Som använder magneter och fjädrar


Magnetisk resonanstomografi, mer känd som MRI-skanning, är ett viktigt förfarande som använder magneter på sjukhus. Det används till att producera bilder av hjärnan eller kroppen vävnader som används för att diagnostisera förekomsten av tumörer eller andra avvikelser. En patient som ligger inne i en cylinder som är i huvudsak en gigantisk magnet som sänder radiovågor genom kroppen. Detta ändrar riktning av kroppens atomer. Datorer kan upptäcka dessa ändringar och förvandla dem till bilder för bedömning.

FordonSpiralfjädrar, bladfjädrar, stötdämpare och ett fjädringssystem byggs in i ett fordon. I varje fall används fjädrar för att absorbera rörelser av bilen för att hålla den stadigt under körning. Till exempel när en bil går över ett gupp i vägen spole våren komprimerar och uppåt. Detta driver mot suspension arm, vilket gör att förlänga. Detta gör att hjulen på bilen för att hållas i kontakt med vägen när man går över gupp.

Lekplatsen Rider

Som använder magneter och fjädrar


Studsmattor, gungbrädor och andra lekplats åkattraktioner använda fjädrar inom deras mekanismer. En studsmatta, till exempel, har en elastisk yta som sträcker sig och komprimerar som användaren studsar upp och ner på den. Elastiska är en typ av våren. Lekplatser också innehålla hobby hästar som bob snabbt fram och tillbaka. Denna rörelse är skapad av pull och push av en fjädra under basen av hästen.

KlockorMånga klockor använder en mekanism för våren. Encyclopedia Britannica förklarar hur--under 1600-talet--en nederländsk astronom utformat en mekanism inuti en klocka med fjädrar. Han skapade en fjäder, eller liten spole, som sträcker sig och komprimerar med jämna mellanrum då rörelser i händerna på en clockface. Denna design moderniserade klockmekanismen från tidigt 1500-talet. Under denna period, klockor drivs med hjälp av fjädrar. Men förutom våren användes en magnet (solur och kompass) som en backup eftersom klockorna var felaktiga.