mynewspapers.net

Sockeyelax Matlagning Tips

Sockeyelax Matlagning Tips


Sockeyelax, som är bland den tredje vanligast förekommande arten av lax i Stilla havet, är mest känd för sina ljusa orange kött och läcker smak. För att laga sockeyelax på rätt sätt, krävs goda förberedelser och matlagning tekniker. Tillagningsmetoder används som bakning, grillning och stekning är ofta för att föra ut den fantastiska smaken av fisk; att upprätthålla konsistens och fukt fisk kräver dock mer djupgående uppmärksamhet på detaljer.

Före matlagning förberedelse Tips

Innan du försöker att laga fisk, är det viktigt att vidta åtgärder för att se till att fisken inte kommer att torka ut under tillagningen. Marinering fisken i vätskor såsom teriyaki sås, kommer att sesame seed olja, citronsaft eller apelsinjuice täta i den naturliga fuktighet av fisken. Tätning i fukt förhindrar fisken bli överkokt eller överdrivet torr under tillagningen. Medan färskt sockeye kan vanligtvis hittas på din lokal fiskmarknad, finns frysta filéer också i lokala affären. Frysta filéer bör vara tinat en förseglad förpackning innan tillagning. Placera fisken i en skål eller behållare med kallt vatten, aldrig varm och ändra vattnet var 15 minut tills tinat. Beroende på storleken på fisken, bör det vara avfrostade i 30 minuter eller mindre.

Grillning Matlagning Tips

Laxen ska förvaras i kylskåp tills du är redo att grilla. Att hålla fisken i kylskåpet kommer att se till att det är fast innan exponeras för värmen på grillen. En fast fisk kommer att förbli intakt och inte sönder under grillning. Färsk eller fryst sockeye filéer som fortfarande har det yttre flår fäst är bäst för grillning. Huden kommer att hindra fisk från krypa upp och bryta isär. Tillsätt salt och peppar före tid innan du lägger på grillen, saltet kommer att föra fram de naturliga juicer i fisken, att hålla den fuktig. Placera olja på grillen innan du placerar fisk skinnsidan ner. Detta kommer att förhindra fisken fastnar grillen. Övervaka noggrant laxen när matlagning, varje sida bör vara grillad i två eller tre minuter. Bara vända fisken en gång under tillagningen kommer att förhindra det från att bli överkokt. Tråckla fisken med vätska innan servering kommer att hindra det från att torka ut en gång tjänade.

Bakning Matlagning Tips

Ugnen bör förvärmas till 176 grader C (80,6 grader Celsius) i förväg innan du placerar laxen i ugnen. Medan många vätskor som citrus syror och oljor används marinera fisken innan matlagning, kan en glasyr med brunt socker och mörkt vin- eller användas för att skapa en skorpa på fisken. Borstning lax med smör eller olivolja kommer att försegla i kryddor och smakämnen, om den används. Laxen kan tillagas i en liten till medelstor ugnsform och täckt med aluminiumfolie att ånga fisken. TJUVFISKA med fiskbestånd att injicera extra smak när ångande. Om du bara vill att baka fisken utan en cover, måste skålen först sprutas med en icke-minne matlagning spray till att förhindra fisken fastnar.

Steka Matlagning Tips

Medan stekning kan vara den minst vanliga metoden för matlagning sockeyelax, anses det fortfarande en av de bästa sätten att skapa stor provsmakning lax. Färska filéer är bäst för stekning; tinade filéerna kan emellertid också användas. Skära huden bort av fisken och tvätta den under kallt vatten innan du klappa torrt och säsong. Det är bäst att skära fisken i strimlor och marinera den i flytande 15 till 20 minuter innan tillagning. Salt och peppra filén före tid och lägg det åt sidan medan du värma oljan. Andra smaksättningar som cayenne peppar, vitlökspulver och dill kan också användas för att få fram smaken i fisken. Helt coat fisken i smeten eller majsmjöl innan du placerar det i den heta oljan. Tänk också på att placera fisken i oljan när det inte värms fullt ut kommer att resultera i fet fisk. Bara koka fisken tills den är gyllenbrun som sockeye inte kräver en lång tillagningstid. Dränera fisk på hushållspapper att förhindra överflödigt fett från att sitta i fisken.