mynewspapers.net

Sockerglasyr kaka utsmyckning idéer och teknikerNågra typer av isbildning ger en kaka som jämna ett utseende som fondant. Gjort av socker och vatten, har fondant en smidig konsistens som liknar formning av lera. Den kan användas att täcka tårtor i en mängd storlekar och former. Arbeta med fondant är annorlunda än att använda traditionella isbildning, men när du behärskar de grundläggande teknikerna, du kommer bli förvånad över hur många kreativa ser ut att du kan dra av för dina kakor.

Varmvalsade Fondant

Täcker en rund kaka med en mjuk, kan bubbla-fri lager av fondant vara en utmaning. Fondant's flexibilitet gör det dock lätt att knåda och rulla till en inte skrynkligt blad som kan placeras över en tårta och slätade på plats. Först Täck tårtan i en ljus lager av buttercream frosting. Knåda fondant tills det blir mer följsamma. Använda florsocker till stoft din arbetsyta och kavel så fondant inte sticka och rulla fondant tills det är rätt storlek för att täcka tårtan. Lyft i sockerglasyr bladet försiktigt och drapera över rullande stift så kan du enkelt placera den över kakan. Jämn fondant på kakan med en spatel. Börja arbeta mitt i kakan upp och flytta utåt att forma fondant sidor. Om det uppstår bubblor, kan en rak stift användas att släppa ut luften så att området kan jämnas ut. Trimma bort överflödigt fondant längst ned på kakan och dekorera ytterligare om så önskas.

Fondant bokstäver

Fondant kan användas för att smidigt, även bokstäver stava ut meddelanden på din tårta. Kavla ut ett ark med fondant så det är en 1/4-tum tjock. För en mer dekorativa utseende, använda flera olika nyanser av färgade fondant för ditt brev. Med brev-formade cookie fräsar, skär ut bokstäverna. Frost tårtan med ett lager av buttercream glasyr, som hjälper bokstäverna bo på tårtan.

Formade Fondant

När du inreder en formad kaka, som en stjärna, hjärta eller nallebjörn, är det mer utmanande att täcka tårtan med fondant, särskilt om kakan innehåller intrikata detaljer. Redo kakan genom att täcka den med ett tunt lager av buttercream isbildning. Kavla ut fondant, använder formad kaka pan som ett mönster så du vet hur bred och lång bladet bör vara. Inkludera en ytterligare 2 till 3 inches av fondant på varje sida att se till att det passar kakan. Drapera det över kakan och slät på plats, ta hand när du arbetar på detaljerade områden. Trimma bort överskottet på botten. För att lägga upp detaljer, Använd konditori socker att belägga insidan av kakan pannan och trycker på bitar av sockerglasyr mot pannan så detaljarbete trycks in i dem. Ta bort fondant från pannan och placera den i rätt område på tårtan. För att fästa mindre fondant bitarna till ett större fondant blad som täcker tårtan, använda en borste att lätt tillämpa vatten på baksidan av mindre bitar så de håller sig ordentligt.

Kaklade Fondant

För en verkligen iögonfallande tårta, överväga plattsättning fondant på ytan. Börja med att tårtan med ett tunt lager av buttercream frosting. Välj fyra olika nyanser av färgade fondant och rulla dem ut i skivor ca 1/8-tums tjock. Med en liten, fyrkantig kakform, klippa 50-75 rutor beroende på storleken på din tårta. Använd smör grädde florsocker som ett lim och tryck på rutorna längs sidan av tårtan. Alternativa färger så kakan har ett attraktivt kaklade utseende.