mynewspapers.net

Sockerärtor kan växa upp i ett träd för stöd?

Sockerärtor kan växa upp i ett träd för stöd?


Söt ärt är en populär årliga blomma som odlas på många platser i hela världen, och är särskilt populär i både England och USA. Denna blomma kommer i ett brett utbud av färger, inklusive rosa, blå, lavendel, vitt och rött. Sockerärtor är populära både för deras ljusa blommor och deras tilltalande doft. Det finns många olika sorter av denna blomma, erbjuder Luktärt fläkten många olika val när du väljer vilket som ska växa. Vines klättra på flera olika sätt. Hur en vinstock klättrar påverkar vilken typ av stöd vinstockar kräver när det växer.

Twining

Vissa vinstockar har stjälkar som garn runt allt, inslagning hela rankan runt en smal stöd som vinstockar blir längre. Denna typ av vinstockar måste ha ett mycket knappa stöd, till exempel en stolpe eller tråd att klättra upp. Det bästa sättet att växa slingrande vinrankor upp en yta såsom ett staket är att köra tråd upp och ner staketet. Vinrankorna kommer ta tag i trådarna, så att de kan täcka staketet. Twining vinstockar Linda inte sig runt stora objekt, till exempel träd.

Vandring

Rambling vinstockar, kallas ibland också klättra, har inte ett sätt att fast vid någon yta. Dessa vinstockar måste knytas till ett stöd som de växer eller de kommer att hamna växer i stora rörig högar. Vinrankorna tenderar att växa uppåt, så plast eller snören kan användas för att säkra dem till vertikala objekt, så att de kan växa upp och över staket och väggar.

Klamrar sig fast

Klängande vinstockar har klibbig eller invasiva kuddar som följer något de möter. Dessa vinstockar kan växa på nästan vad som helst, inklusive vertikala väggar, staket och träd. Denna typ av vinstockar kan orsaka skador på sådana ytor som tegel eller puts väggar, som kuddar kommer att invadera någon spricka eller utrymme de möter, så småningom bryta bort bitar av den väggyta. En gång började, klängande vinstockar är nästan omöjliga att bli av med och lämnar märken efter om vinrankorna tas bort.

Coiling

Ringlande vinrankorna har små, vridna rankor som förlängning av vinstockar. Dessa Linda sig runt tillgängliga objekt, så att växterna att växa uppåt. Vinstockar som använder ringlande rankor för stöd kan inte använda mycket stora objekt, till exempel träd eller inlägg, för stöd eftersom rankor wrap mycket hårt och har små spolar till att börja med.

Sockerärtor

Sockerärtor tillhöra gruppen av vinstockar som växer genom att skicka ut ringlar rankor. På grund av detta, sockerärtor kan inte växa upp något mycket stort och kan inte använda ett träd för stöd. Om de odlas utan något lämpligt att hålla fast vid, kommer att de växa som en tangled kulle av blomstrande vinstockar.