mynewspapers.net

Socker vatten döda växter?

Socker vatten döda växter?


För att växa, anläggningar kräver särskilda ingredienser: vatten, solljus och koldioxid. Vissa växter behöver mer än bara dessa ingredienser för att överleva, särskilt om de lever i svåra förhållanden där vattnet är knappa. I vissa situationer är vattna dina växter med socker vatten bra för deras tillväxt.

Fotosyntes

Under processen av photosynthesis ta växter i vatten, solljus och koldioxid att producera glukos, eller socker och syre. Växter använder socker som de skapar som energi att växa och utföra andra livsprocesser. De lagrar också socker när det inte används. Utan socker de skapar, växter kan inte fungera och de så småningom dör.

Fördelar

Socker är viktigt för växternas tillväxt. Att tillsätta socker vatten när utfodring växter också hjälper till att behålla fukt i deras jord, att förhindra uttorkning. Extra fukt är mycket fördelaktigt att fabriker som uppleva torra förhållanden under lång tid. När vattning växter med socker vatten, basera sockermängder använder du på storlek och skick av anläggningen.

Negativa effekter

Att lägga till stora mängder socker att plantera vatten dödar så småningom växten, särskilt om de är vattnade med socker vatten regelbundna. Detta beror på att de tillsatt sockret påverkar växtens naturliga förmåga att producera sitt eget socker. Detta överskott av socker kan också tillväxt av mögel i marken, på grund av den extra fukten. Vissa växter uppleva positiva reaktioner när vattnade med socker vatten, medan andra upplever biverkningar.

Överväganden

Ett test utfört av Mary M. Karcher på California State Science Fair 2005 slutsatsen att Bönan växter faktiskt nytta tunnas med socker vatten. 28 dagar, var bean växterna vattnas med 22.18ml vatten i olika mängder socker (utan socker, 25 gram socker per liter vatten, 50 gram socker per liter vatten och 75 gram socker per liter vatten). Vid slutet av experimentet hade plantor vattnade med 50 gram socker per liter vatten de största, mest hälsosamma rötterna.