mynewspapers.net

Snacks för en 11-månaders Baby

Snacks för en 11-månaders Baby


På 11 månader gamla har de flesta barn redan en hel del tänder för tugga mat. De övergången från barn till barn, vilja barn också prova nya livsmedel. Barn som är mindre än ett år gammal tycker om att äta mosad eller mjuka grönsaker och andra finger livsmedel. Alltid övervaka ditt barn när han äter eftersom små barn och spädbarn är mer mottagliga för kvävning på deras mat.

Pasta

Baby Center webbplats rekommenderar pasta spiraler som ett finger livsmedel för spädbarn. Du kan även köpa en förpackning med pasta som innehåller olika sorter och pasta färger. Några pastarätter görs med spenat och andra grönsaker så spiraler är faktiskt gröna eller röda. Koka enligt paketet riktningar och cool. Skär den kokta pastan i små ärtstora bitar.

Avhärdat Morotsstavar

Ånga minimorötter för 10 till 15 minuter att skapa en mjuk konsistens. Elva månader gamla bebisar tycker plockmat, men dessa livsmedel kan presentera kvävning faror. Det är absolut nödvändigt att laga hårda livsmedel så att ditt barn kan lätt tugga maten utan problem. Morötter är hög i vitamin A och C. Undvik att ge ditt barn dips eller förband med denna mat eftersom dessa lagt aromer kan innehålla ingredienser som inte är rekommenderas för barn, såsom honung och mejeri produkter.

Kallt vatten kokt lax bitar

Kokt kallt vatten lax är en smakrik mellanmål för 11 månader gamla bebisar. Enligt Dr William Sears, barnläkare och författare till "The Baby bok," innehåller kallt vatten fisk som lax och tonfisk höga halter av omega-3 fetter. Välja kallt vatten lax eftersom sjövatten fisk brukar innehålla spår av föroreningar som kvicksilver. Dr Sears rekommenderar lax för barn eftersom den snabbaste hjärnans tillväxten sker under barnets första år i livet, och hjärnan använder 60 procent av energi som förbrukas från fett. Hjärnan är en fet organ som trivs på vissa typer av fetter. Bröstmjölk är hög i omega-3 fetter, som matar en babys hjärna. Du kan emellertid också välja snacks som lax bitar som innehåller dessa hälsosamma fetter utöver ammar ditt barn. Lax kräver ytterligare förberedelser så att ditt barn kan lätt tugga och äta den. Ånga eller Grädda tills fisken är genomkokt. En knytnäve-stora platta av lax tar vanligtvis 30 minuter till fullo baka i ugn på 176 grader C, men tillagningstiden kan variera beroende på dina individuella ugn. Koka tills laxen är gyllene på toppen och på sidorna. Använd en gaffel att mosa laxen eller hacka det i ärtstora bitar. Ta extra tid att hugga upp laxen så att bitarna är mycket liten (ärt - eller dime-storlek) och du har tagit bort alla ben. Barn njuta av plocka upp och äta små bitar av fisk en efter en. Det finns ingen anledning att lägga till sås eller dressing eftersom fisken är smakrik av sig själv.

Kokta ärter

Parenting magazine rekommenderar kokta ärtor som plockmat för spädbarn. Du kan ånga eller Koka ärtorna. Tillåt alltid lagad mat svalna innan han ger det till barnet. Det finns ingen anledning att göra någon hugga eftersom ärtorna är redan rätt storlek och kokta ärter är lätta att tugga och svälja.

Strimlad kokt kyckling

Parenting magazine rekommenderar också att ge ditt barn strimlad kokt kyckling. Barn njuta av naturliga smak och konsistens maten och de kan lätt plocka upp och äta strimlade bitar av kyckling. Koka kycklingen tills det är bra gjort. Du kan ånga, baka eller halstra din kyckling. Tvätta händerna och sedan strimla kycklingen i små bitar innan jag ger denna mat till ditt barn.