mynewspapers.net

Snabbt växande utomhus Bamboo växter

Snabbt växande utomhus Bamboo växter


Bambu är kända för att vara snabbväxande växter, men några växa ännu snabbare än andra. Bambu som säljs för inomhus odling är ofta pot-bundna, begränsa sin tillväxt, men utomhus bamboo kan växa så snabbt att det blir invasiva. I själva verket anses många typer av snabbt växande utomhus bamboo störande växter, eftersom de kan köra om mer önskvärda växter och vara mycket svårt att eliminera. Därför är det viktigt att välja noga när du köper bambu.

Golden Bamboo (Phyllostachys aurea)

Golden bamboo är en av de vanligaste odlade i USA, enligt University of Florida förlängning. Native till södra delen av Kina, denna varma klimat-och bambu kan växa till över 40 fot och sprider sig snabbt genom tjocka, horisontella underjordiska rötter kallas rhizomer höjder. Gyllene färg och snabba tillväxt gör det attraktivt för hem trädgårdsmästare som vill ha en snabbväxande skärm, men den okontrollerad spridningen av anläggningen kan snabbt bli en mardröm om inte kontrolleras genom användning av underjordiska hinder.

Paraply bambu (Fargesia spathacea)

Paraply bambu växer så snabbt att det oftast hamnar böjd över honom, hängande ner till marken i en paraply-form. Det kommer att nå en maximal höjd på cirka 12 fot och är en grupp bambu, vilket innebär att det inte sprids genom underjordiska rhizomer. Denna bambu föredrar skugga, men dess graciösa form har nackdelen att den är ganska instabil. Paraply bambu ska vara skyddat från vinter vindar.

Pygmy bambu (Pleioblastus pygmaeus)

Denna dwarf bambu kan vara små i storlek, att nå en maximal höjd på endast 12 inches, men det betyder inte att det inte växer snabbt. Pygmy bambu sprider sig utåt i snabb takt och kraftfullt måste kontrolleras för att förhindra den från att bli invasiva, enligt University of Maryland förlängning. De ljusa gröna käppar, som är tippade i lila, är fortfarande, en attraktiv syn i alla landskap.

Dvärg Greenstripe (Pleioblastus viridistriatus)

Dvärg greenstripe bambu är önskvärt för dess brokiga blad, som är randig i band av gul och grön. En annan dvärg bambu, denna växt växer till en högsta höjd på 24 inches, men kommer att springa iväg med någon gård om de lämnas okontrollerade. Därför är det ofta vuxit i behållare. P. viridistriatus är också härdiga och tål både full sol och full skugga.