mynewspapers.net

Snabbt växande ekar

Snabbt växande ekar


Ekarna är ståtliga och härdiga växter som lägger en regal utseende till landskapet, men de flesta typer av oaks ta generationer att växa till förfall. Det finns ett antal snabbt växande oaks som du kan infoga i din trädgård att kommer nåd landskapet med den färgglada bark och vibrerande blad som ekar är kända för.

Live Oak

Live oak är den mest populära vintergröna eken i North Carolina, enligt Clemson University, eftersom det är anpassningsbar till alla regioner i staten. Den har en spridning av upp till 100 fot och växer till en höjd av 80 fot. Live oaks växa snabbt när de är unga--ungefär 2,5 fötter varje år-- och kan leva i upp till 300 år. De rika bladen kvar på trädet under hela hösten och vintern men gulnar och faller under våren att bana väg för nya blad. Små ekollon på träd som växer i kluster med en till fem frukter är mat till vilda djur.

PIN ek

Stift ekar kan växa upp till 18 inches per år och når ca 70 fot i mognad. Hunter green fronter bladen gör pin eken särskilt attraktiva. trädet är lövfällande och visar blad som är brons eller röd under hösten. Dessa träd kan planteras längs gatan eller i en gräsmatta och trivs i full sol eller halvskugga. De behöver väldränerad jord som är närande rik och fuktig och inte kan tolerera jord med ett pH-värde större än 7. Pin eken är också lätt att transplantera till din trädgård att fortsätta växa.

Willow ek

Willow eken är en snabbt växande träd som är pyramid-formad som den växer, men ändringar i en rund form i mognad. Träden kan växa upp till 75 fot lång och växa ca 25 fot i en period av 12 år, enligt Clemson University. Willow oaks är ofta planterade längs gatorna, eller som en skugga träd för gården och tål urban väder bra. Willow oak bladen är smala och lite spetsig i ändarna och skryta en medium eller mörk grön nyans. Under hösten ändra bladen till en gyllenbrun.

Texas Red Oak

Texas red oaks har blad som är mellan fyra och åtta inches lång. Bladen är djupt gröna under våren och sommaren men vända en ljus nyans av orange eller rött på hösten. Texas red oaks växa mellan 30 och 75 fot hög, med en spridning på upp till 50 fot. Trädet växer bäst i USDA härdighet zon 8 och 9, som omfattar staten Texas, som Florida och Georgia. Brun frukt på Texas red oak är brun och ungefär en tum lång; ekorrar, ekorrar och andra vilda djur tycker om att äta ekollon. Trädet kan växa i lerig eller väldränerad jord och behöver full sol att frodas.