mynewspapers.net

Snabbaste utväxlingen för RC bilar

Snabbaste utväxlingen för RC bilar


En av de bästa sakerna med hobby radiostyrda (RC) bilar är oändliga möjlighet till anpassning och uppgraderingar. Du kan ändra många aspekter av din bil för att justera acceleration, agility, hantering och övergripande hastigheter. En av de mest inflytelserika aspekterna av ditt fordons prestanda är utväxlingen anställd av överföringen. Lära sig att maximera bilens toppfart med optimal utväxlingen låter dig bränna tävlingen utan att ändra din motor eller batteri pack!

Växellåda växlar

Lossa skruvarna fästelement som säkra panelen tillgång till fordonets växellåda. Ta bort fodral för att exponera de två viktigaste redskap: pinjong och sporren. Kuggdrev redskap är monterad direkt på motoraxeln och kuggväxel ligger i anslutning till Pinjong, ansvarig för överföring av motorns energi i drivlinan. Ändra relationen mellan dessa redskap kommer att påverka ditt fordons prestanda.

Kuggväxel

Ta bort kuggväxel från överföringen genom att skruva loss fästelement bult med en skiftnyckel. Installera en kuggväxel med det största antalet tänder tillgängliga. Tänderna se åsar foder omkretsen av redskap. Använda en kuggväxel med ett mycket större antal tänder än kuggdrev redskap.

Kuggdrev redskap

Ta bort de kuggdrev redskap från motoraxeln genom att lossa skruven stub i sidan av redskap med en insexnyckel. Skjut kuggdrev av motoraxeln och sedan installera de kuggdrev redskap med minst antal tänder tillgängliga. Du vill upprätta en stor klyfta mellan antalet tänder på pinjong och kuggväxlar; färre tänderna på kuggdrev redskap desto bättre.

Utväxling

Du vill installera en hög utväxling, som definieras av skillnaden mellan antalet tänder på kuggväxel och kuggdrev redskap. Exempelvis 10 tänder på kuggdrev redskap och 40 tänder på kuggväxel kommer att etablera förhållandet 1:4, generera en högre toppfart än ett upplägg med förhållandet 1:2.