mynewspapers.net

Snabba upp din dator genom att ta bort värdelösa Apps som kommer med en ny dator

Snabba upp din dator genom att ta bort värdelösa Apps som kommer med en ny dator


Många nya datorer har ett användningsområde som förinstallerats av tillverkaren. Dessa kan innehålla säkerhetsverktyg, mediaspelare, underhållsprogram och kontorsprogram, och några av dessa installerade program blir testversioner, uppmaning om betalning efter en viss tid har förflutit. Borttagning av dessa program och fokusera på de program du behöver kan snabba upp datorn och frigöra systemresurser.

Ta bort Apps

Windows kommer med sin egen avinstallerare, nås via avsnittet program i Kontrollpanelen för att ta bort oönskade program. Verktyget visar alla program som är installerade på datorn, så att du kan starta verktyget inbyggda avinstallerare för var och en. Flera verktyg från tredje part finns också för att ta bort program från datorn - den bästa freeware val inkluderar Advanced Uninstaller Pro och Revo Uninstaller, som innehåller en "hunter" läge för att ta bort apps som inte visas i listan viktigaste program. Om du kör Windows 8, kan Start skärmen apps tas bort genom att högerklicka på den relevanta kakel och välja "Avinstallera" från verktygsfältet.

Identifiera värdelösa Apps

Det är viktigt att fokusera på onödiga och oönskade program och för att undvika att ta bort apps som är nödvändiga för en väl fungerande ditt operativsystem. Många av de prov mjukvaran och bloatware installerat av datortillverkaren kommer ha associerade genvägar som är installerade på skrivbordet, så detta är ett bra ställe att börja identifiera värdelösa apps. Den "Publisher" kolumn i kontrollpanelens avinstallera verktyg också erbjuder mer information om särskilda program. Göra lite efterforskningar på nätet om några apps som du är osäker på.

Städa upp din webbläsare

Samt kontroll genom listan installerade program, öppna standardwebbläsaren att leta efter överflödiga verktygsfält och tillägg som inte är nödvändiga. Tillverkare installerar ofta extra webbläsarens verktygsfält för att främja sina egna tjänster eller vissa sökmotorer. För att ta bort dem, kolla tillägg manager levereras med webbläsaren, som vanligtvis öppnas via en inställningssida. Ett annat alternativ är att ladda ner och installera ett alternativt program för ditt surfande.

Att säkra ditt System

Om datorn levererades med ett antivirusprogram eller trygghet sviten så pass är att fråga dig att teckna ytterligare skydd, kan du avinstallera den och byta till ett gratis alternativ. Se till att du håller ditt system skyddade genom att installera din nya programvara direkt efter att ta bort de tidigare apps. Många freeware säkerhetsverktyg kan hittas på nätet, inklusive Windows Defender (inbyggd i Windows 8), fri AVG, Avira fri Antivirus och Comodo Internet Security.