mynewspapers.net

Snabba fakta om den taggiga Kungskrabba

Snabba fakta om den taggiga Kungskrabba


Den taggiga Kungskrabba (Paralithodes rathbuni) lever på botten av havet, oftast på djup på 500 till 2,400 fot. Det är också känd som djupt vatten kungskrabba. Liksom alla krabbor är det en ryggradslösa djur, vilket betyder att den inte har en back ben. Dess närmaste släktingar är California king crab och Alaska king crab. Taggig kungskrabbor är finns främst av kusterna i Kalifornien och Japan i Stilla havet och fångas och säljs för att ätas.

Fysiska egenskaper

Den taggiga Kungskrabba generellt mäter 6 inches över benen har en diameter på ca 1 fot. Den har rörliga mun delar och klor, som hjälper det att snabbt ta och äta sitt byte. För skydd, dess hela kroppen är täckt med vassa Taggar, eller spikar.

Prey

Taggig kungskrabbor tenderar att äta andra krabbor och sjöstjärnor, som dessa djur är också vanliga på djupt vatten. Färsk mat inte finns tillgängliga kan de äta döda djur och andra rester som sjunker till havsbotten.

Att fånga och matlagning Kungskrabba

Som andra arter av kungskrabbor fångas den taggiga Kungskrabba för mänsklig konsumtion. Från och med nu är det inte ett utrotningshotade djur i USA eftersom endast hankrabbor kan fångas. Kvinnor måste släppas så att de kan fortsätta att fortplanta sig. Krabbor är främst fångas med fällor. Detta är ett effektivt sätt att kunna säkert släppa alla andra djur som fångas av misstag. Benen är det oftast äts med krabba eftersom det inte finns så mycket ätbart kött i kroppen. De flesta Kungskrabba benen säljs i butikerna är redan kokta och frysta för att bevara deras smak och behöva vara tinat innan du äter. Kokning, bakning och ångande är alla bra sätt att laga Kungskrabba ben. Överkokning kan förstöra textur och smak av krabba benen.

Servering och äta Kungskrabba

Konungen crabmeat kan serveras på olika sätt. Det är vanligt att presentera det när det är fortfarande i skalet och använda en gaffel eller Nötknäpparen att ta bort köttet. För att äta enklare, väljer vissa människor att dela upp benen före servering. Det är mycket vanligt att servera krabba ben med vanligt eller smaksatt smält smör för doppning. Förutom att ätas slätt, kan ben krabba förvandlas till krabbkakorna, krabba rullar, soppor och många andra olika typer av recept.