mynewspapers.net

Snabb & långsam aktiviteter för förskolebarnLärande om motsatser ofta kommer in under den tidiga elementära i skolan. Undervisning ditt förskolebarn om skillnaden mellan snabba och långsamma hjälper dem att förstå begreppen samt idén om motsatser. I stället för bara föreläsa till dem, engagera eleverna i verksamhet för att hjälpa dem att verkligen förstå begreppet orden.

Med hjälp av musik

Spela en låt med ett långsamt tempo för studenter och sedan en annan med ett snabbt tempo. Förklara för eleverna att en av låtarna är snabb och den andra låten är långsam. Efter att du har tydligt förklarat skillnaden, spela en annan låt för dem. Fråga om de tror att låten har ett snabbt eller långsamt tempo. Fortsätta att upprepa dessa steg tills eleverna verkar ha ett fast grepp om skillnaderna.

Tåg

Distribuera en tåg färgning sida till varje student att färga. Efter färgning, bör de skära deras tåg. Läs artikeln, "Den lilla motorn som kunde" högt för eleverna. När du kommer till delar av berättelsen där tåget går fort, Visa en snabb tåg i rörelse med din tåg utklipp. Göra det samme för långsam sektioner. När du modell vad du gör, har flytta eleverna deras tåg vid rätt hastigheter.

Illustrationer

Införliva en serie illustrationer i din lektionsplan, som en brandbil och en flodhäst. Håll upp varje bild framför klassrummet och be eleverna om de tror att djuret, objekt, sak eller person som rör sig snabbt eller långsamt. Efter de ge dig svaret på frågan kan fråga dem varför de tror att motivet rör sig snabbt eller långsamt. Fortsätt att hålla upp illustrationer tills studenterna har ett fast grepp om skillnaderna.

Skriva i luften

Ta studenterna utanför, om du har rätt att göra så. Har var och en av eleverna håller ett finger i luften. Be dem att skriva ett brev i luften med sina fingrar. Dock också instruera dem att om de ska skriva brevet snabbt eller långsamt. Har en tävling för att se vem som kan skriva bokstäverna snabbast och långsammast.