mynewspapers.net

Småskaliga billig blomma trädgård idéer

Småskaliga billig blomma trädgård idéer


I en inte-så-blomstrande ekonomi, kan du vara ute efter sätt att sträcka din dollar i trädgården utan att offra skönhet, fantasier och charm. Även om du bara har en liten tomt, kan du förvandla ditt utrymme till en blomma trädgård oas. Plantera en perenn, fann, blomma vilda eller utsäde trädgård hjälper dig i din strävan att skapa en blomma trädgård på en budget.

Perenn trädgård

Småskaliga billig blomma trädgård idéer


Köpa perenner, för att spara pengar på din blomma trädgård. Lavendel, tulpaner, hyacint, påskliljor, columbine och dianthus komma tillbaka år efter år, så när du spenderar pengar för att köpa dem, du aldrig behöva köpa mer. I själva verket många perenner kommer att sprida ut varje år, och du kan dela upp växterna och transplantera dem till andra delar av din trädgård för att fylla några tomma utrymmen. Enligt Purdue University trädgårdsodling avdelning brukar perenner vara härdigare än ettåriga, så du bör inte oroa skadeinsekter och bakterier angriper dem, vilket sparar du pengar på insektsmedel.

Hittade trädgård

Småskaliga billig blomma trädgård idéer


Ta sticklingar från växter som du ser på vandringar i naturen och placera dem i böka förening, som kan köpas på din lokala plantskola eller hem förbättring butik. När växterna tar roten, placera dem i din trädgård. Detta är ett nästan gratis och enkelt sätt att starta en liten trädgård. En annan idé för en hittade trädgård är att handla perenner med en vän. Du kan ge henne din extra mums för hennes astilbe. Du både sluta med nya anläggningar att lysa upp din lilla utrymme, utan den extra kostnaden.

Vilda blomsterträdgård

Småskaliga billig blomma trädgård idéer


Wild flower mixar innehåller en mängd färgstarka blomma arter, med de flesta paket holding 1 000 kvadratfot av vilda blomfrön för kostnaden för en perenn växt. Även om många av fröt är ettåriga, uppehållen några av dem själva, kommer år efter år. Eftersom blommor är hemma i området, behöver de inte gödningsmedel, bekämpningsmedel eller frekvent vattning, vilket också sparar du pengar på lång sikt, enligt Wildflower gård.

Seed Garden

Småskaliga billig blomma trädgård idéer


Utsäde paket av prästkragar, penséer och ringblommor kostar en bråkdel av priset för att köpa de faktiska växterna på en plantskola. Köpa frön av dina favorit blommor och plantera dem i din trädgård. Vårda dessa växter medan de är frön ger dig även rivjärn tillfredsställelse när de börjar blomma. En bonus med att använda frön är att paket tenderar att innehålla mer frön än du kommer att placera i din trädgård, så du kan hålla fast extra frön och plantera dem nästa år, vilket sparar pengar på nya paket som utsäde.