mynewspapers.net

Småbarn madrass Vs. nyfödda madrass

Småbarn madrass Vs. nyfödda madrass


Nyfödda barn spenderar mer än 2/3 av sin tid sover, vilket innebär att din babys madrass är ett viktigt köp. När ditt barn växer in i ett litet barn, hans sömn behov förändras och du övergången honom till ett barn säng så han kan klättra in och ut på sin egen. Du kan antingen använda en nyfödd madrass i ett barn säng eller köpa en annan madrass för hans nya behov.

Storlek

Standard nyfödda madrasser för spjälsängar åtgärd 27-1/4 inches av 51-5/8 inches. En KORGVAGGA eller miniatyr krubba kommer att ha en mindre madrass, men nyfödda kommer övergången till den standardstorlek spjälsäng länge innan han blev ett litet barn. De flesta sängar annonseras som småbarn sängar använda exakt samma storlek madrassen som en vanlig spjälsäng. Undantaget är om du byter ditt barn till en twin-stora säng, som har en madrass som vanligt mäter 39 inches av 75 inches.

Material

En nyfödd madrass är oftast antingen ett hårt skummadrass eller en innerspring madrass. Ett litet barn madrass, å andra sidan, kan innehålla en mjukare typ av skum, som minne skum. Detta är eftersom nyfödda inte kan sova på mjuka madrasser på grund av risken för kvävning innan de få full rörelse av deras huvud och torso. En liten knatte madrass kan vara mycket mjukare, som ditt barn kan vara mer bekväm.

Överväganden

Ditt barn kan fortsätta sova på samma madrassen han använde som en nyfödd. Denna madrass är lite fastare än de annonseras som småbarn madrasser, men ditt barn kommer inte att veta att det finns något bättre. Men om du har en annan nyfödd som behöver krubba madrassen, kan du köpa en mjukare madrass för ditt barn. Ett annat alternativ är att få en dubbelsidig madrass som är extra fast på ena sidan för en nyfödd och mjukare på andra sidan för ett litet barn. När du använder denna typ av madrass, noga med att din nyfödda sover alltid på extra fast sida.

Madrasskydd

Nyfödda madrasser kan eller inte kan göras från ett vattentätt material. Om inte din nyfödda blöjan läcker över natten, behöver du generellt inte oroa sig fukt. Med ett litet barn, å andra sidan, behöver du en vattentät madrasskydd för när barnet börjar potträning. Välj ett plasthölje som blixtlås helt runt madrassen att skydda den.