mynewspapers.net

Små indiska hagtorn sorter

Små indiska hagtorn sorter


Indiska hagtorn (Rhaphiolepsis spp.) är en torka-toleranta vintergrön buske som ger ett överflöd av rosa eller vita blommor på försommaren, följt av blåsvarta bär på hösten. Bären är en viktig vinter föda för fåglar som robins, orioles, Sidensvansar, hackspettar, stenknäckar och Tangaror, och busken är en värdefull landskap växt. Hardy till Förenta staternas Department of Agriculture plant härdighet zon 7, det är torka, med mörkgröna, glänsande bladverk som färgar rött på vintern. Medan de flesta sorter av indiska hagtorn växa till stora buskar eller små träd, några mindre sorter, med en samling i högar, har sprida form, utvecklats av växtförädlare. Indiska hagtorn växer i full sol till lätt skugga.

Georgien Petite

Georgien Petite växer bara 24 till 36 inches tall, sprida 36 inches bred och har blekt rosa blommar. Den har stark sjukdom motstånd mot blad plats, ett vanligt problem med indiska hagtorn. Den har en tät, kompakt form, vilket gör det användbart som en låg häck, marktäckande eller kantning växt.

Gulf grön

Gulf Green är en Rhaphiolepsis umbellata mängd kallas även dvärg Yeddo hagtorn. Det växer 3 av 3 fötter och blommar i vitt. Dess nya blad har en brons gjutna innan du slår en djup grön.

Indisk prinsessa

Indisk prinsessa producerar ljus rosa blommor som bleknar till vitt. Det växer 3 av 3 fötter. Det är mindre kallt-toleranta, så den gör bäst i en skyddad plats, vilket gör det ett bra val för stiftelsen planteringar.

Rosa dansare

Rosa dansare växer 3 av 4 fötter, med en tät, rundad form. Den har mindre blad som är tonat rött när unga och också blir röda på vintern. Det blommar i klart rosa.