mynewspapers.net

Små hoppande buggar i badrummet sjunker

Små hoppande buggar i badrummet sjunker


Husägare finner ofta en mängd insekter i sina hem, särskilt i fuktig fuktigt rum som badrum. De två vanligaste typerna av insekter Funna inomhus är syrsor och hoppstjärtar. Varken dessa buggar sting eller bita människor, men de kan bli en olägenhet när de förekommer inomhus i stora antal.

Typer

Fukt-älskande insekter som hoppstjärtar är gemensamma inomhus inkräktare som vanligtvis ses i badrum och kök. Andra fuktiga områden som smutsa av alltför urvattnat krukväxter och fuktiga källare, kan ha ett överflöd av hoppstjärtar. Dessa insekter mäta 2mm i längd, är vinglösa och hoppa när störs. Syrsor hoppar skadedjur som lockas till fukt i kök och badrum sänkor. House syrsor är oftast 3/4 inches i längd men kan vara mycket mindre. Dessa insekter kan bli en olägenhet när de vandrar inomhus och gnida benen tillsammans för att göra en högljudd kvittrande ljud.

Effekter

Hoppstjärtar livnär sig på alger, svampar och ruttnande organiskt material och är endast talrika i fuktiga områden såsom badrum handfat och badkar. Dessa skadedjur kan också invaderar krukväxtjord av krukväxter, särskilt om marken är mättad. Hoppstjärtar är ofarliga och inte äter tyg, fläcken möbler eller bita människor. De flyttar runt huset genom att hoppa eller kryper. Enligt Iowa State University görs hoppande rörelse möjligt genom en kluven svans under de hoppstjärtar kropp. Syrsor är också vanliga inomhus och lockas till fukt i badrum, tvättstugor och kök. House syrsor kan flyga men brukar gå från rum till rum genom att hoppa. Dessa insekter är typiskt sett inomhus tidigt på våren eller strax innan vinter väder anländer.

Kulturell kontroll

Syrsor och hoppstjärtar är attraherad av fukt, så att eliminera källor av fukt kan bidra till att minska infestationer. Att placera fans och avfuktare i ditt badrum kan bidra till att minska fukt och insekter. Ta bort områden utomhus för hemlighållande, som löv skräp, kompost och högar av kompost eftersom dessa områden lockar insekter. Undvik övervattning din houseplants som detta kan dra hoppstjärtar och syrsor till fukten.

Kemisk bekämpning

Barriären insektsmedel kan vara till hjälp att hålla insekter borta från hemmet och sprutning barriär insekticider runt grunden och dörröppningar kan minska insekt infestationer. Aerosol spray är ofta effektiv i att döda insekter hittade inne i ditt hem. Följ alltid anvisningarna på produkten när du använder den inomhus.