mynewspapers.net

Skulle förlora vikt stoppa svettningar?

Skulle förlora vikt stoppa svettningar?


Medan många människor hitta svett irriterande eller osmakligt, är det ett mycket viktigt verktyg som kroppen använder för att klara överskott temperatur och att svalka sig själv. På grund av detta, det är omöjligt - för att inte nämna ohälsosamma och potentiellt farliga--att eliminera svettning alldeles och sprider lite vikt inte kommer att hålla dig från att svettas när det är varmt eller du träna. Det kan påverka hur snabbt du bryta en svett och hur tungt du gör det.

Svalkar

Även om det hjälper till att eliminera spårämnen av avfall, är svetts primära funktion att reglera kroppsvärmen när temperaturen stiger över det normala. När du svettas, din kropp blir fuktig och, om du inte är i fuktiga förhållanden, din kropp svalnar när fukten avdunstar och som kyler unevaporated svett till under din kroppstemperatur från exponering för luft.

Isolering

Förutom dess användning som en butik för överskott kalorier vid svält situationer tjänar fett också till att isolera våra kroppar från kyla. Tyvärr fungerar denna isolering effekten åt båda hållen, vilket gör det svårare för kroppen att utstråla värme när kroppstemperaturen stiger över det normala. På grund av detta enligt "fet personer kommer att svettas betydligt mer än magert individer", information på University of Illinois' i USA: s mänsklig ekologi och mänsklig anpassningsförmåga kursutbud.

Svettas tröskelvärden

Din kropp börjar svettas så snart din hud temperaturen stiger över 37 grader, oavsett din vikt och fett sammansättning. En hane kan svettas upp till 1,5 liter i timmen under varma förhållanden, oavsett kroppsmassa, men kan anpassa för att svettas mer i varma klimat.

Fett och svett

Eftersom svett bildandet utlöses som ett svar på en förhöjd kroppstemperatur, svettas minska mängden fett som isolerande din kropp och hålla värme från strålar ut från kroppen så effektivt som för en tunnare person får nedsätta beloppet du. Helt och hållet eliminera svett inte kommer att hända: det är en naturlig del av kroppens svar på förhöjda temperaturer.

Överdriven svett

Om du känner att du svettas överdrivet, kan det inte ha att göra med din vikt. Du kanske lider av hyperhidros, vilket gör att du svettas i en ökad takt. Behandling varierar beroende på svårighetsgraden av din åkomma, från svett-blockerande tinkturer till receptbelagda läkemedel som blockerar svett svaret, så besök en läkare om du tror att din svettning är överdriven.