mynewspapers.net

Skugga Tolerant klätterrosor

Skugga Tolerant klätterrosor


Klätterrosor lysa skuggiga platser i trädgården, samt Dekorera väggar, staket och spaljéer. Växande ljust klättrare i partiell skugga kan hålla färgen från blekning och full solen från vissnande Blom. Plockplats med rika, kommer att väldränerad jord och att ha ett regelbundet underhållsschema säkerställa att skugga-tolerant klätterrosor blomma i många säsonger.

Klättring Prairie Rose

Klättring prärien steg blommar i maj med ett överflöd av fem petaled djupt till ljus rosa rosor med hjärtformade kronblad. Varje ros är två till tre inches över och har ljusa, gul-guld ståndare. Klustren växer på ändarna av stjälkarna, öppna en eller två i taget och sist för ungefär en månad. Rosorna är omgivet av bladverk består av tre till fem broschyrer som pekade i spetsen, sågtandade längs kanterna och är cirka 13 inches i längd. Stjälkarna av prairie rose har små, raka Taggar, kallas Taggar, utspridda längs längden och växa sex till 15 fot lång. Ljusa röda frukter, kallas nypon, visas i midsommar, som lockar en mängd olika däggdjur och fåglar.

Penelope

Vad dessa blommor saknar i doften, gör de upp för i ser ut. Penelope klättring rose är en hybrid musk ros som blommar flera gånger under sin odlingssäsong. Den blommar med stora klasar av upp till 25 eller fler rosor. Mörk-gröna lövverket belyser rynkad, öppna blommor, som är en mjuk persika färg när de börjar att öppna och stänga en peachy-vit när de är i full blom. På förfallodagen är denna klättring rose fem fot lång och bred med en ovan genomsnittliga motståndskraft mot sjukdomar. Penelope kan odlas i härdighet zoner sju till 10 och kan odlas i zon sex om planteras på en plats skyddad från hårda vindar och kall luft.

Complicata

Den starka "wild-rose" doften av dessa rosor vaktmästare i början av sommaren. Complicata är en rosa gallica som älskar att klättra och kan nå höjder på 10-15 fot. Distinkt grĺgrön bladen ram kluster av djupt rosa rosa blommor som mäter 5 1/2 inches över. Kronbladen överlappning med tips curling inåt något runt ett centrum för talrika gula ståndare. Complicata blommar i fyra till sex veckor i början av sommaren. Den trivs i halvskugga i härdighet zoner tre till åtta och kan odlas i ett skyddat läge i zon fyra.

Buff Beauty

Alla som gillar en stark fruktig, te-doftande blomma kommer att älska denna hybrid musk klättring rose, som blommar från juni till oktober. Buff skönhet växer fem fot lång i härdighet zoner sju till 10 och i zon sex på skyddade platser i landskapet. 2 1/2 - till tre-tums rosor varierar i färg från en peachy-gul, djupt aprikos eller djupa honung färg beroende på miljöfaktorer som villkora av smutsa, väder och årstid, Paul Barden gamla trädgård rosor och utanför. Denna klättring rose har en brokig skugga området och hög motståndskraft mot sjukdomar.