mynewspapers.net

Skugga kärleksfulla prydnadsträd

Skugga kärleksfulla prydnadsträd


En skuggig trädgård kan presentera en utmaning för trädgårdsmästare, kämpar för att hitta växter tolerant av minimal solljus. Flera tillgängliga alternativ, dock gör att du kan komplettera en skugga trädgård fylld med skugga-älskande blommor som Virginia blåklockor och blödande hjärta. För att välja den bästa prydnads trädet, vet vilken nyans som din trädgård tar emot och hur väl din jord rinner ut. Många skugga kärleksfulla träd göra ganska bra i fuktig jord och kan tolerera en rad skuggiga förhållanden från delvis till full skugga.

Idegran

Idegranar är vintergröna prydnadsträd, tolerant av medium till tät skugga. De föredrar fuktig, väldränerad jord. Det finns fördelar med att lägga till idegranar i din trädgård. Idegranar är mycket toleranta för beskärning och klippning, så att du kan styra hur stora de får ganska lätt. Eftersom de evergreens, ger de året runt färg och glädje. Tänk dock att röda yew bären är giftiga.

Hundkäx

Det finns flera sorters prydnadsväxter dogwood träd. Blommande dogwood är kanske mest bekanta, nå höjderna omkring 25 fot. Rosa eller vita blommorna på dogwood träd är ganska prålig, lägga intresse till shade trädgård. Röd-vide sorten har ljusa röda stjälkar, levererar året runt färg. Det är en härdig träd som ger även vintern mat för vilda djur med dess bär. Till skillnad från idegran är blommande dogwood inte lika toleranta mot beskärning.

Redbud

Redbuds, hemma i östra USA, är mycket attraktiv skugga-älskande prydnadsträd som ger fantastisk våren färg med sina lila-rosa blommor. Även om det är skugga tolerant, tål även redbud full sol villkor. Det har en relativt kort stam och producerar hjärtformade blad. Redbud har några wildlife värde, som tillhandahåller mat för några sångfåglar. Det finns också sorter med brokiga eller rödbruna blommor.

Sycamore

Sycamore, även känd som buttonwood eller Platan, är ett bra komplement till skuggade vatten trädgårdar, att vara mycket tolerant av fuktiga markförhållanden. Det är ett snabbt växande träd, kan nå höjder upp till 60 fot. Mottled tan-och-grå bark gör det en attraktiv prydnads träd. Sycamore rötter kan vara invasiva.

Blåhägg

Det finns flera odlade sorter av den skugga-tolerant blåhägg. Förutom att ge färg med sin vackra vita vårblommor, levererar blåhägg livsmiljö och mat resurser för vilda djur. Det är ett litet lövträd, når höjder upp till 25 fot. Dess lila bären är ätliga, lämplig för sylt och gelé. I vissa områden odlas blåhägg för dess frukter.