mynewspapers.net

Skugga kärleksfulla avslutande växterSkugga kärleksfulla avslutande växter kanske inte lika riklig som sina motsvarigheter i solen-älskande, men de efterföljande växter som älskar skugga låna skönhet och intresse för alla trädgårdar. De flesta växter behöver minst del skugga att trivas, men det finns några som kan trivas i alla tillstånd och föredrar faktiskt att vara långt borta från solens starka strålar.

Klättrande hortensia

Klättrande hortensia trivs delvis full skugga villkor, särskilt där det är varmt och fuktigt. Det kan vara utbildade för att klättra eller används som groundcover. Kluster av vita blommor blommar i slutet av våren till försommaren.

Kantning Lobelia

Lobelia är mest känd för sin lilla blomningar av färgglada blommor. Det används ofta längs kanterna och i container trädgårdar. Det finns många sorter av lobelia, men kantning lobelia är tillgänglig i en avslutande sort som växer bra i skuggiga förhållanden. Många färger finns bland annat blå, nyanser av violett och lila, röd, rosa och vit.

Wave Petunia

Petunior är en av de bästsäljande sängkläder växterna i USA, uppskattad för den exceptionella färger och sorter tillgängliga för trädgårdsmästare i alla regioner. Wave petunior är en avslutande äppelsort petunior som älskar del skugga villkor och leden vackert från hängande korgar och behållare.

Blödande hjärta Vine

Inte att förväxla med vanliga blödande hjärta (Dicentra spectabilis), är blödande hjärta vinstockar (Clerodendrum thomsoniae) infödda Afrika och blommar ymnigt i varmt väder med röd-centrerad vita blommor. Blödande hjärtat behöver skugga och kan trail eller druvsort utbildas för att klättra.

Coleus

Det finns bokstavligen dussintals typer av coleus växter, inklusive avslutande sorter att gör vackra tillägg till trädgårdar, korgar och behållare. Coleus har ett brett utbud av storlekar, former och färger och trivs i alla miljöer, inklusive skugga.

Sweet Potato Vine

Sweet potato vinstockar finns i ett brett sorter i klara färger med blad som spiller över kanten av behållare eller krypa över marken. De kan planteras ensam eller tillsammans med andra växter. Ihopkopplade med coleus, gör söt potatis vin en splashy visning av intensivt färgade blad.

Fuchsior

Fuchsior, med sina dekorativa, teardrop formade Blom, locka kolibrier deras ljusa rosa och lila centra. De är en favorit bland hängande korg entusiaster för sina fint hängande skärmar av färg. De trivs i skuggan och göra ett perfekt komplement till en skuggad uteplats.