mynewspapers.net

Skugga-älskande perenna växter

Skugga-älskande perenna växter


Lysa upp ett skuggat område av trädgården med skugga-älskande perenner. Odlas i en mängd olika former, storlekar och bloom färger, skugga-tolerant perenna växter är planterade en gång och växa i många år. Vissa shade växter tål full skugga, medan andra trivs i en aning av skugga och solljus. När du väljer nyans-älskande perenner för din trädgård, se till att de frodas inom den nuvarande amerikanska jordbruksdepartementet härdighet zon, eftersom detta bidrar till att säkerställa en frisk planta.

Hellebore

Hellebore (Helleborus orientalis) är en örtartad perenn växt som har en grupp växtsätt och trivs i del till full skugga. Det växer upp till 1 1/2 fot lång och 3 - till 4-tum hela, nickande blommor som är skålformade och roselike. Hellebore blommor visas i kluster av en till fyra och längs tjockt stjälkar som stiger ur lövverket. Blomma färger på hellebore varierar från rosa till vita till ljust rosa och lila. Den breda, mörka gröna, 8 till 16-tums-långa sågtandade blad på hellebore är städsegröna att tillhandahålla en explosion av färg till trädgården. Hellebore växer bäst i väldränerad, näringsrika jord. Odla hellebore i USDA plant härdighet zon 4 till 9.

Astilbe

Astilbe (Astilbe x arendsii "Fanal") är en dunge-bilda perenn växt som är känd för dess mycket liten, tätt packade, mörkt röda blommor som visas på den övergripande, plumelike, 15 till 18-tums-höga vippor som ser ut som om de stiger ut från bladverk. Den ovala till lans-formade, skarpt tandade broschyrer på astilbe bidra till att skapa de 9 - till 12-tums-tall, fernlike Högläggning formen. Lövverket på astilbe dyker upp i en brons nyans till vända en djup grön med en röd nyans under sommaren. Astilbe växer bäst i helhet till del skugga och väldränerad, fuktig, organiskt rika jordar. Att förbättra utseendet på astilbe, deadhead använt blomman stjälkar så snart som möjligt. Tillåt inte jorden torkar ut. Odla astilbe i plantering zoner 3 till 8.

Getmjölk skägg

Getmjölk skägg (Aruncus dioicus) är en skugga-älskande perenn växt som har en måttlig tillväxt takt och klumpar vana. Det växer 3 till 6 fot lång och bred och producerar krämig vit till grön, hänge-liknande plymer som växer upp till 12 inches i höjd ovanför bladverket. Mörkgrön, fernlike bladverk på getmjölk skägg hjälper till att bilda den samling i högar, klumpar form. Getmjölk skägg växer bäst i helhet till del skugga och fuktig, näringsrik jord. Hardy, getmjölk skägg tål torra förhållanden, inklusive full sol. Odla getmjölk skägg i zonerna 3 till 7.