mynewspapers.net

Skruvarna & plattor i en bruten fotled

Skruvarna & plattor i en bruten fotled


Brutna fotleder inträffar ca 184 100 000 människor i USA varje år. De kan förekomma hos personer i alla åldrar. Om brottet är allvarligt och innebär flera ben, kanske du behöver kirurgi att implantatet skruvar och plattor i benen för att vara säker att de läker ordentligt.

Skruvar och plattor

Beroende på svårighetsgraden av din bruten fotled, kunde du skruvar in i benen. Du kan också kräva en kombination av skruvar och plattor. Skruvarna och förkromad brukade hålla brutna ben på plats är oftast gjorda av titan och dess legeringar. För att undvika risken för korrosion, bör alla skruvar och plattor används i ett ben av samma metall.

Kirurgisk reparation

Om din fotled fraktur har skiftat ben plats eller om din fotled är alltför instabil för dig att lägga vikt på, kunde sedan kirurgisk reparation behövas för att fixa det. I det här fallet metall skruvar eller en metallplatta med skruvar kan användas för att hålla de brutna ben i fotleden på plats och hålla dem i rätt anpassning som de läker, enligt American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Risker

Vissa risker är förknippade med med skruvar och plattor för att hålla benen i en bruten fotled på plats. Infektion av ben eller mjukvävnad kring skruvar och plattor kan förekomma. Ibland kommer Ben inte att läka ihop trots hålls på rätt plats. Implantaten kan också lossna, vilket kräver en andra operation för att ersätta dem, enligt "Kirurgisk behandling av Orthopaedic Trauma."

Återvinning

Efter att ha kirurgi att implantatet skruvar eller plattor i din bruten fotled, behöver du månader att läka och rehabilitera gemensamt. Din läkare kan sätta en avgjutning på fotleden att hålla leden stabiliseras. Skruvar och plattor som är inställda för hårt mot benet kan leda till stress avskärmning, där metallen bär alltför mycket av bens last, orsaka benet att förtvina. Under din återhämtning, kommer din läkare att övervaka dina ben för att vara säker på att detta inte sker.

Borttagning

Det finns en chans som du kan uppleva betydande smärta från skruvar och platta i fotleden medan de brutna ben läker. Din läkare kan rekommendera smärtstillande medicin som hjälper kontroll din obehag. Efter frakturen har läkt, kan du välja att ha implantaten bort. Du kan också ha dem bort om de är alltför framträdande under huden och du är missnöjd med utseendet på din fotled och fot.