mynewspapers.net

Skrapande ljud i luftkonditioneringenLuftkonditioneringsanläggningar göra många olika typer av ljud och oljud, från skrammel och nynna till slipning och spottar. Viss förvirring omger vad varje typ av buller innebär, och eftersom det är svårt att beskriva ljud, bör du undersöka alla skäl till stojar innan bestämma vad man ska göra.

Fläkt fläktrem

Om din luftkonditionering är att göra en slipning ljud, fan bältet kan fånga eller gnida på en lös del. Detta bälte fäster fläkt fläkt inuti blåser enheten. Bältet är en kedja, så när en del gnuggar mot det, ett malande ljud uppstår. Eftersom detta är en komplicerad reparation, kontakta en professionell Luftkonditionering reparation man för att åtgärda problemet. De flesta av luftkonditioneringen är demonteras för att åtgärda problemet eftersom fläkt enheten ligger inuti enheten bakom fläkten rosten.

Fläktblad

Ett annat möjligt problem är en böjd fan blade eller brytas gallret. Om fan bladet är böjd och kontaktar rosten, orsakar det en slipning, skrammel buller. Ljudet kommer från den konstant, repetitiva slående av bladet mot en annan metall del, som också är en komplicerad reparation. Att åtgärda detta problem ersätta hela fläkten eller böja bladet rakt. Ersätta rosten eller böjning rosten tillbaka upp också löser problemet. Ta inte bort den böjda galler bit helt eftersom detta gör att främmande föremål som kvistar och blad för att ange luftkonditioneringen.

Kolvstänger och kompressor frågor

En annan möjlig fråga ligger inom kompressorn. När kolvstänger i denna del inte, uppstår ett malande ljud som är mer som en konstant skrammel och bankade. Denna reparation är kostsamt och svårt eftersom hela kompressorn behöver bytas ut. En annan möjlighet är lös hårdvara på kompressorn fästplatta. Konsolerna håller kompressorn på plats så det inte skaka när i drift. När löst, hakparenteserna skallra och buller låter ofta som slipning. En reparation tekniker kan ersätta fästena och montera kompressorn för att lösa problemet.

Lösa skruvar och muttrar

Lösa skruvar och muttrar orsaka malande ljud i vissa fall. Dessa lösa muttrar eller bultar clank runt inuti luftkonditioneringen, gnida mot fläktblad eller skramla runt i enhetens fläkt. Om slipning ljudet är metalliskt i naturen, är detta troligtvis problemet. Detta ljud uppstår ofta efter en service eller när en ny del sätts på plats. Ta bort muttern eller bult är det enkla sättet att lösa problemet. Om du är obekant med luftkonditioneringar, kontakta en servicetekniker för att inspektera enheten och hitta den lösa delen av maskinvaran.