mynewspapers.net

Skräp Silver mynt vs Silver BullionSkräp silvermynt och silvertackor innehåller silver, men de värderas annorlunda. Silvertackor kommer vanligtvis i 28.4gr mynt eller i 10 eller 2835gr barer. Skräp silver mynt är låga valörer. Deras värde är främst baserad på silver innehållet i mynten.

Silvertackor

Silvertackor kommer ofta bar form. Vanligtvis de är i 1, 10 och 100 uns barer och produceras av större raffinaderier som Academy, Engelhard, Johnson Matthey, solsken och Wall Street Mint. Baren form gör det möjligt att enkelt staplas och handlas.

Silvermynt--skräp Silver mynt

Många mynt används av silver! I USA, dimes, inkvarterar, halv dollar och silver dollar, tillsammans med halva dimes och silver tre cent bitar som alla vissa metall värde till cirkulerande mynt. Några av dessa mynt är eftertraktade av samlare eftersom de är sällsynta eller i bra skick. Andra värderas som ett roligt sätt att egna silver.

USA: S mynt och skräp Silver

Skräp silver mynt inkluderar 90 procent silver Roosevelt dimes (1946 till 1964), Washington quarters (1932 till 1964), Kennedy halv dollar (1964 har 90 procent silver, 1965 till 1969 har bara 40 procent silver), och även låg-skick Morgan och fred dollar.

Värdera skräp Silver

Skräp silver värderas genom att multiplicera det nominella värdet av mynt med en viss faktor. Som en tumregel, om silver är på $15 ett uns, kan man multiplicera det nominella värdet med en faktor 12 för att få silver värde. Till exempel skulle en gemensam silver Roosevelt dime vara värt $1,20.

Värdering av silvertackor

Silvertackor brukar värderas till en liten premie över platsen. Platsen är det nuvarande priset på silver. Till exempel kan en 2835gr silver bar köpas för 25 cent över platsen. Detta innebär att om priset på silver är 12 $ ett uns, en 2835gr silver bar skulle kosta $1,225.