mynewspapers.net

Skotska dop presenter

Skotska dop presenter


Dop eller dop hänvisar till ceremonin, som vanligen omfattar vatten, som är en rit för hänrycka in i the Christian Church. Skotska kultur förlägger ett enormt viktigt vid födelsen av ett barn; Således kretsa många traditioner och vidskepelse kring denna händelse. Denna aspekt av skotska kulturhistoria kan du komma på en meningsfull dop present.

Gåvor av mat

Flera traditioner är ansluten till mat är en del av skotska dop av ett barn. Till exempel efter prästen utfört dop riten, hade alla gäster att ta del av bröd och ost. människor tittade på vägran att delta som otur. Ge hyllning till denna urgamla tradition genom att föra en fin limpa bröd till dop, med ett block eller ratten i bästa osten kan du hitta. Traditionella skotska dop också med en maträtt som kallas "fuarag" på gaeliska. Den bestod av havregryn blandat med grädde eller whiskey. Varje gäst, inklusive barnet, var tvungen att ha en sked. Återskapa denna maträtt som en gåva till receptionen med verklig skotsk havregryn när du tillagar den. Många gäster kan njuta av att ge denna sed ett försök.

Skotsk whisky

Whiskey spelade tungt i ärevördiga skotska dop. Efter dop ceremonin hade alla observatörer en drink whiskey; alla ansåg att vägra vara otur och dålig form. Återuppliva denna tradition genom att ge gåvan av den finaste Scotch Whisky du har råd. Även om föräldrarna till barnet av heder inte vill inkludera whiskey under dop ritualen, kommer de sannolikt uppskattar gesten.

Dryckesaccessoarer

Ett dram glas spelade en betydande roll i den sedvanliga skotskt dop ceremonin, eftersom detta var glaset som deltagarna drack whisky. Ge döpt barnets föräldrar en antik dram glas eller uppsättning av dram glasögon att hedra denna praxis. Ett silvermynt också räknat i gammaldags skotska dop; att sätta myntet i barnets hand sägs att avgöra om barnet ska vara rika eller fattiga, sparsam eller extravaganta. En silver cup graverade med barnets namn och ett Keltiskt kors är också en passande present.