mynewspapers.net

Sköldkörtel symtom hos katter

Sköldkörtel symtom hos katter


När en katt sköldkörteln börjar inte fungerar, är det oftast ett fall av att det är överaktiv stället underactive. Känd som hypertyreos, villkora resulterar i ett överflöd av sköldkörtelhormon i blodet och om de lämnas obehandlade, det kommer att leda till hjärtsvikt och död. De flesta katter kan behandlas effektivt med läkemedel och strålbehandling, och vissa katter kan vara kandidater för sköldkörteln borttagning kirurgi. Även om hypertyreos är vanligare hos äldre katter, bör någon katt visar symtom tas till en veterinär för en definitiv diagnos.

Vikt förlust trots god aptit

En katt som håller på att förlora vikt trots att de har en glupande aptit visar hallmark tecken på hypertyreos. Eftersom sköldkörtelhormon är ansvarig för att ange kattens ämnesomsättning, orsakar en överaktiv körtel ämnesomsättning att alltför snabbt. Således återstår mat katten äter inte i hans system tillräckligt länge för kroppen att absorbera näringsämnen, så han förlorar vikt. Han blir allt mer hungrig, dock eftersom kroppen skickar honom signaler som det svälter, förmå honom att äta mer.

Ökad avföring frekvens

Eftersom katten äter mer, han kommer självklart uträtta sina behov mer. Eftersom hans metabolism är i rörelse på ett ökat tempo, hans kropp kommer att bearbeta och smälta maten snabbare, vilket resulterar i mer frekventa tarmrörelser.

Struma

En struma är en förstorad sköldkörtel, och kan ses som en svullnad vid basen av halsen. Körteln är butterfly-formade, och är oftast osynlig i en frisk katt, men hyperthyroid katt allmänt kommer att ha minst en utvidgad LOB.

Stackars hår Rock

Eftersom kattens kropp inte är dra den näringsmässiga nyttan från den mat han äter, börjar vitaminbrist ta sin tribut. Kvaliteten på pälsen är en av de första platser detta blir uppenbart, eftersom pälsen blir torr och trasiga, och kan falla ut i ställen. Torr päls kan också vara kliande, så du kan märka din katt repa oftare trots inga bevis av loppor eller utslag.

Ökad alkoholkonsumtion och urinering

Kattens kropp är arbeta extra hårt med mycket lite bränsle på denna punkt, och han kommer snabbt att bli uttorkad. Precis som han inte gynnas av sin mat, kan han också inte bli helt släckt när han dricker. Hans hjärna kommer att skicka honom signaler att dricka mer, men han kommer ändå inte bli helt hydratiserade. Ökat vattenintag kommer också att leda till ökad urinering, både i volym och frekvens, som vätskan bara passerar rakt igenom med mycket lite som absorberas i kroppen.