mynewspapers.net

Skolarbeten om bomull

Skolarbeten om bomull


Bomull är en naturlig vegetabilisk fiber odlas för framställning av tyg. Innan det amerikanska inbördeskriget, var bomull den viktigaste grödan i söder, där slavar användes för att växa och plocka bomull. Eli Whitney bomull gin, patenterad 1794, revolutionerat bomullsproduktion, som ökade bomullsodlingar och slaveri. Skolarbeten om bomull kan skilja sig beroende på ålder, men alla studenter kommer att lära sig historia och betydelse av denna gröda.

Grundskolan

Unga barn lär sig bäst med taktila, praktisk verksamhet. Lärare och föräldrar får införa idéer om historien om bomull jordbruk den amerikanska södern med en trädplantering projekt. Barnen kommer att odla bomullsväxter från frön i ett utomhusområde och studera biologi av anläggningen. Yngre barn skulle gynnas av ett hantverk projekt med limning bomullstussar till kreativa bilder. Lärare kan avse bomullsväxten bomullstussar och bomull T-shirts.

Middle School

Äldre barn lär sig mer ingående om historien om bomull och dess band till slaveri och inbördeskriget. En resa till ett lokalt historiskt museum kommer att ge studenterna en inblick i perioden och andra aspekter av den industriella revolutionen. Om en museum resa är för långt bort, bör lärare ge filmer som skildrar historiska bomullsodlingar och bomull gin. Eleverna kan arbeta på modell bomull gårdar och bomull gin. Dessutom tilldela forskningsprojekt på displayen styrelser med bilder.

High School

Tilldela high school-elever kritiskt tänkande projekt om historien om bomull i USA. Eleverna ska arbeta i grupper för att skapa en falsk debatt om för- och nackdelar av slaveri och bomullsproduktion, särskilt rollen som England, som var den största köparen av amerikansk bomull. Ett projekt om dagen i livet för en bomull gård, med bönder och slavar är en annan projektidé. Ta projektet till en annan nivå genom att hjälpa eleverna skapa en dokumentär video om olika roller på historiska bomull gården.

Överväganden

Lärare och föräldrar måste tilldela åldersanpassad projekt med läroplanen om historien om bomull. Yngre barn behöver mer praktiska aktiviteter, medan äldre barn bör tänka om olika konsekvenser och synpunkter på effekterna av bomull på amerikansk historia. Gymnasiet lärare kan också tilldela läsning från samma tidsperiod, till exempel "Onkel Toms stuga." Lärare kanske vill informera föräldrar att dialog och språk som kan användas i klassrummet är en återspegling av den historiska perioden.