mynewspapers.net

Skolan rektor intervju Tips

Skolan rektor intervju Tips


Potentiella kunder söker jobb som en rektor kommer vara glad att veta US Bureau of Labor Statistics projekten att totala sysselsättning för elementära och gymnasiet administratörer från 2008 till 2018, kommer att öka cirka 9 procent. Några av de till synes oändliga uppgifterna i denna krävande men givande skola ledarroll fastställa läroplanen och prestanda mål, utveckla och följa skolan budgetar och samarbetar med lärare och föräldrar. Skaffa de nödvändiga graderna och utbildning kommer vara väl värt det när du sitter ner för att intervjua för ditt drömjobb. Enligt den nationella undersökningen av löner och lönerna i statliga skolor var den genomsnittliga årslönen för grundskolan huvudmän för skolåret 2008-2009 £57,240 £60,760 för högstadiet huvudmän. High school huvudmän gjorde en genomsnittlig lön på £64,587. Undersökningen genomfördes av tjänsten pedagogisk forskning.

Forskarskolan och gemenskapens förväg

Huvudmannen direkt påverkar kulturen i skolan och är en aktiv medlem av gemenskapen. Blivande huvudmän måste visa en grundlig förståelse och passion för båda. Före intervjun, se över skolans hemsida för att bekanta dig med dess verksamhetsmål, testa noter, klasstorlekar, läroplan, gemenskapsnivå engagemang och fundraising ansträngningar. Ring och be att få göra ett besök på skolan innan intervjun. Ett besök under en vanlig skoldag skulle ge ovärderlig inblick i skolans övergripande vibe, samt en möjlighet att få större komfort och kunskap. Distrikt och skolor varierar på deras besökare politik.

Söka på nätet för att förbereda för frågor

Använda en online-sökning med nyckelord som "huvudsakliga intervjufrågor." Hitta webbplatser som erbjuder verkliga frågor för elementär eller sekundära främsta sökande. Välj ett brett spektrum av ämnen som omfattar utveckling av kursplaner, fundraising ansträngningar, ledarstil, organisatoriska principer och disciplinära åtgärder. Sammanställa en lista och be en vän eller familjemedlem att intervjua dig att bättre förbereda dig för den äkta varan. Gå med i en gemenskap av yrkesverksamma i pedagogiskt ledarskap positioner och granska deras gemenskapens resurser. Två exempel är nationella föreningen för grundskolan huvudmännen och National Education Association.

Vara säker och personlig

Blivande huvudmän bör presentera sig som säker och personlig. Huvudmannen är skolans ledare och gemenskapen förespråkar vars dagliga interaktioner inkluderar studenter, lärare, personal, föräldrar och samhällsorganisationer. Denna person måste vara personlig och relatable. En rektor måste alltid utstrålar förtroende och lugn, även i de mest tryck-fyllda scenarierna.

Fråga massor av frågor

Visa panelen intervju att du kunniga, intresserade och brinner för utbildnings- och livstid förverkligandet av sina elever. Använd den kunskap du fått i din tidigare forskning att fråga om politik och läroplanen val. Be att få tala med klassrummet lärare och personal medlemmar att få deras synpunkter på skolan och dess kultur.

Skicka tackkort

Följa upp intervjun med tack anteckningar till varje person på panelen intervju och andra anställda eller lärare som svarade på dina frågor. Grundskola och gymnasier är snabba miljöer med hårt arbetande och ibland överväldigad personal och lärare. Att låta folk veta hur mycket du uppskattar deras ta tid att hjälpa dig kan gå långt.