mynewspapers.net

Skillnaderna mellan svenska & brittiska Bulldogs

Skillnaderna mellan svenska & brittiska Bulldogs


Det finns ingen skillnad mellan den brittiska bulldoggen och den engelska bulldoggen, eftersom dessa två namn för samma hundras. "Brittisk bulldog" anses allmänt vara en föråldrad namn. Även om hundarna ofta kallas English bulldogs, är rasen officiellt erkända som "bulldog" av American Kennel Club.

Bulldog avel historia

Den första bulldogs föds upp på de brittiska öarna, som är där den gamla term "brittiska bulldoggen" kommer ifrån. Dessa hundar var särskilt utbildade för att kämpa mot tjurar i en sport som kallas tjur baiting. Som sådan, var de bred till vara aggressiv, modiga och motståndskraftig. Uppfödaren arbetat för att eliminera den bulldog hård disposition när bull baiting blev olagligt i England. I dag bulldogs används främst som följeslagare eller Visa hundar. Moderna bulldogs har kortare organ än sina förfäder, så att de inte längre kan bekämpa tjurar, men deras gamla rykte och häftiga utseende gör dem populära som maskotar.

Fysiska egenskaper

De flesta bulldogs väger omkring 22,7 kg, även om några väger någonstans från 18,1 till 31,8 kg på grund av varierad avel. De är en tjock och kompakt ras med ett platt ansikte, en korthårig och en naturligt kort svans. De har låg-set ögon, små vinklade öron, och de kommer i många färger såsom rött, vit, fawn och brindle.

Temperament

Bulldogs är skonsam och lojala hundar som ofta utvecklar starka bilagor till deras familjer. De älskar barn och tenderar att komma överens med andra djur, men de kan också vara skyddande och envis. De har ett rykte om att vara lat eftersom de inte gillar tung övning, men detta beror på att deras kroppar inte är byggda för löpning. Bulldogg valpar är mycket energisk och kan kräva extra tålamod under utbildning, men de flesta kommer att lugna ner när de når vuxen ålder.

Vårda din Bulldog

Kontrollera din bulldog har alltid gott om skugga. Bulldogs kan överhettas lätt, särskilt under varma dagar. Näsan kort också göra dem mer mottagliga för andningsproblem än andra raser. De behöver minimal skönhetssalonger och övning och är mest bekväm bor inomhus. Ren mellan sina rynkor regelbundet för att förhindra infektioner. Om du funderar på att anta en bulldog, måste du forskning rasen i detalj för att avgöra om det är en bra passform för din livsstil.