mynewspapers.net

Skillnaderna mellan skrot gul mässing & röd mässingRödgods och gul mässing är närbesläktade kopparlegeringar, och båda innehåller höga halter av zink och spåra mängder av andra element. Skillnaderna mellan dem ligger i ett antal faktorer, bland annat förhållandet mellan element i legeringen, deras vanliga användningsområden och hur de är återvunnet.

Sammansättning

Rödgods består av cirka 85 procent koppar och 15 procent zink, tillsammans med mycket små spår av bly och tenn. Den rödaktig nyansen beror på den höga volymen av koppar, därav namnet. Gul mässing innehåller vanligtvis 60 eller 70 procent koppar och 30 till 40 procent zink, med spårmängder av bly och tenn.

Användningsområden

Gul mässing är den vanligaste av alla mässing. De flesta hushåll VVS använder gul mässing som bilindustrin, som använder den för antenner, kopplingar, radiatorer bland andra poster. De flesta nycklar är också tillverkade av gul mässing. Rödgods är mycket mindre vanligt och kan hittas i avstängning värderingar, sprinklerhuvuden och andra flexibla bevattnar pipelines. Många andra slumpmässiga objekt och instrument också använda röd mässing, inklusive smycken.

Återvinning

Både gula och röda mässing rester är mycket efterfrågade och prissätts därefter. Mässing klipp är viktiga för mässing och brons industrier, som rester används ofta för kök och kammare ombyggnationer, bland många andra användningsområden. Rödgods rester som får ofta återvunnet inkluderar ventiler, maskin lager och alla andra röd Mässingskrot med en hög andel av koppar. Äldre gul mässing som blir återvunnet mest av tiden har ytbehandlat material, stavar och gjutgods mässing lakan och slangen. Det måste vara fri från mangan brons och aluminiumbrons som ska återvinnas.