mynewspapers.net

Skillnaderna mellan Insulin, kollagen och Keratin

Skillnaderna mellan Insulin, kollagen och Keratin


Människokroppen består av många ämnen som är avgörande för att bibehålla god hälsa och livet självt; keratin, kollagen och insulin är bara tre av de ämnen som är avgörande för en väl fungerande våra kroppar. Även om vissa likheter mellan dessa föreningar avsluta, de skiljer sig i sammansättning och sitt syfte. Dessutom tillverkas bildar dessa ämnen syntetiskt för medicinskt bruk.

Molekylära uppbyggnad

Skillnaderna mellan Insulin, kollagen och Keratin


Medan det molekylära strukturerar av insulin, kollagen och keratin har liknande sammansättning, deras konstruktioner är olika. Insulin är ett protein består av två aminosyror som produceras av och används i kroppen i flytande form. Likaså, keratin är ett protein, men det visar sig i fast form som kan vara mycket svårt, som i naglar eller soft, hår eller hud. Kollagen är det mest dominerande proteinet i bindväven i kroppen.; Det är också en klass av aminosyra, men består av tre delar av aminosyror.

Användning av syntetiska produkter

Skillnaderna mellan Insulin, kollagen och Keratin


Insulin, kollagen och keratin är organiska, produceras naturligt i människokroppen. Men insulin finns i syntetisk form och används för medicinska ändamål. Keratin är också tillgänglig i syntetisk form. Det används av kosmetiska företag i skönhetsprodukter för hår, hud och naglar. Nyligen har forskare börjat att tillverka syntetiska kollagen, som forskning visar att det finns potentiella hälsan för användning av sådan en syntetisk.

Ursprunget för Collegan, Keratin eller Insulin

Insulin utsöndras av bukspottkörteln och levereras till arbetande muskler för ämnesomsättningen. Keratin och kollagen produceras av speciella celler i huden.

Syfte

Skillnaderna mellan Insulin, kollagen och Keratin


Alla tre av dessa proteiner är nödvändiga för normal funktion i kroppen, men avsaknad av insulin kan orsaka omedelbar död, eftersom insulin är det viktigaste hormonet som reglerar ämnesomsättningen. Å andra sidan, keratin och kollagen är avgörande för god hälsa, men det finns inga livshotande följder om kollagen och keratin släpper. Keratin är Funna i hår och naglar och är en del av yttre lagret av huden. Kollagen används för att stärka hår, naglar, ben och bindväv i kroppen.