mynewspapers.net

Skillnaderna mellan brandvägg & antivirusskyddAlla som ansluter till Internet idag är enorm risk. De flesta datoranvändare, börjar dock bara förstå datasäkerhet och hur bristen på det påverkar deras liv. Det är därför det är så viktigt för datoranvändare att förstå skillnaderna mellan brandväggar och virusskydd. Till skillnad från traditionella brott som stöld och intrång i privatlivet i den fysiska världen utgör cyber gäng och cyberbrottslingar dagens nya säkerhetsrisker.

Datorns säkerhet historia

Internet var för att dela information, inte dölja den. När Internet gick live, verkade det inte finnas något behov att bygga i trygghet dragen. Information som delas gick över privata linjer. Tillgång till dessa privata linjer beviljades på specifika startpunkter till nätverket som vaktades av beväpnade vakter. Detta var nätverkets säkerhet. Dock av 1980-talet Internet som vi känner det börsnoterades och första hackarna lanserat sin cyber attack, skapa behovet av brandväggar och virusskydd.

Vad är appliance-baserade brandväggar?

Skillnaderna mellan brandvägg & antivirusskydd


Apparat-baserade brandväggar kan vara en fristående apparat med flera datoranslutningar eller inbyggd i gemensamt hushåll routrar. När apparaten med brandväggen är korrekt ansluten mellan DSL (kabelmodem) och det lokala nätverket, kommer det att filtrera all trafik, inkommande och utgående. Brandväggen filtrerar inkommande trafik skydda mot cyber stalkers och filter utgående trafik, att säkerställa att om en bit av skadlig programvara fick på datorn, det är blockerad från att ansluta till cyber brottslingens server.

Vad är ansökan-baserade brandväggar?

Skillnaderna mellan brandvägg & antivirusskydd


Ansökan-baserade brandväggar är den vanligaste känt av den genomsnittliga datoranvändaren. Ansökan-baserade brandväggar skyddar fokuserade på att hålla skadliga program och botnät kör av cyberbrottslighet organisationer från att få obehörig åtkomst till datorn. Ansökan-baserade brandväggar också blockera skadlig programvara från att kontakta utgående till mor servern kontrolleras av cyberbrottslingar, söker en depå för olagliga bilder eller dokument. Mest populäraste program-baserade brandväggar kommer separat från andra Internet security solutions.

Vad är antivirus mjukvaran?Till skillnad från brandväggen, som fungerar som datorn dörrvakten, fungerar antivirus mjukvaran som datorn utkastare. När skadliga program levereras via e-post, nedladdningar, peer-to-peer överföringar eller plug-and-play apparater som MP3-spelare, flash-enheter eller minneskort, sedan försvarar antivirusprogrammet mot intrång. De bästa antivirusprogram lösningarna körs i bakgrunden övervaka varje aspekt av datorn letar efter något i ordning. När den hittar något som ser sin plats, varnar det datoranvändare.

Vad är anti-malware program?

Skillnaderna mellan brandvägg & antivirusskydd


I början av datasäkerhet, programvaruföretag fokuserat på brandväggar och antivirusprogram nästan exklusivt. Dock nu när Internet har nått sin tonåring år, har cyberbrottslingar börjat använda spyware cookies, webbplatser och webbläsaren för att attackera datorer. Under de senaste tre åren datasäkerhet har programvaruföretag utvecklat vad de kallar anti-malware, vilket är den bästa av antivirus och anti-spyware säkerhetslösningar sammanförs. Anti-malware är som en super läkemedel som utvecklats för att bekämpa hybrid virus i kroppen.

Internet Security expertråd

Bästa praxis att använda för att skydda en dator är att använda en high-end nätverksrouter med en inbyggd brandvägg, tillsammans med en topprankade ansökan-baserad brandvägg. Lägg sedan till de VB100% delas ut mot-malware lösande som uppdaterar dess säkerhet definitioner minst varje par timmar. Dessutom minns aldrig vända bort computern trygghet dragen. Även om det finns ingen garanti mot cyberbrott penetration, kommer att ovannämnda åtgärder orsaka de flesta cyberbrottslingar hitta ett lättare byte.