mynewspapers.net

Skillnaderna mellan bentonit & zeolit

Skillnaderna mellan bentonit & zeolit


Bentonit och zeolit är två material som används i alternativ medicin. Även om både bentonit och zeolit används för att rena kroppen, kommer de två påstådda helande medel från olika källor. Bentonit är en lera medan zeolit är kristalliserad mineral skapad av lava och vatten. Bentonit kan köpas i flera former zeolit är mestadels tillgänglig som en vätska.

Egenskaper för bentonit

Bentonit är en lera ämne som också är känt som montmorillonit. Det är uppkallad efter den lera insättningar runt Fort Benton, Wyoming. Bentonit insättningar finns över hela världen men är vanligast i regionen Great Plains i Nordamerika. Den har en krämig grå färg, ingen lukt och en sammetslen känsla. Dess molekylära komponenter blir elektriskt laddade och lera sväller när bentonit blandas med vatten. Förespråkare av bentonit användning hävdar denna process kan bentonit att absorbera och hålla toxiner, tungmetaller och andra föroreningar.

Egenskaper av zeolit

Zeolit kommer från kristalliserad aluminiumsilikat mineraler finns i rock inlåning över hela världen. Det bildas när lava naturligt blandas med sött eller salt vatten. Den vulkaniska askan blir kristallina under miljontals år. Zeolit kristaller avger ånga när de är uppvärmda. Ordet "zeolit" kommer från de grekiska orden för "kokande stenar." Den molekylära sammansättningen av zeolit är ett bikakestruktur struktur av kisel och aluminium oxider. Den negativ elektrisk laddning skapad av dessa vaxkakor förmodligen lockar positivt laddade partiklar.

Medicinskt bruk av bentonit

Människor som tror att bentonit har helande egenskaper använda lera för rengöring och läka kroppen. Bentonit används för att absorbera gifter i kroppen och renar mag-tarmkanalen. Det används också för att lindra diarré och avhjälpa tungmetallförgiftning. Bentonit finns i lerinpackningar, ansikts krämer och salvor för solbränna. Den finns i pulver, gel och kapsel former. En populär användning av bentonit är att blanda 1 msk av pulvret med vatten att dricka som en kolon rensningen regim.

Medicinskt bruk av zeolit

Människor som tror zeolit är läkemedel använda mineralet att ta bort tungmetaller och andra fria radikaler ur kroppen. Det används också för att lindra sura uppstötningar och att balansera och upprätta optimala pH-nivåer. Det är också tros bidra till lägre blodsocker hos patienter med allvarliga fall av diabetes. Zeolit finns vanligen i flytande form. Människor tar zeolit mix och dryck mellan tre och 15 droppar av vätskan med vatten tre gånger om dagen, beroende på deras rengöring regim.

Risker

Med bentonit internt som kosttillskott har varit kända för att orsaka förstoppning hos vissa användare. Anhängare av bentonit användning tillskriva detta problem problem inom mag-spåret i stället för leran själv. Mesoteliom, en mycket dödlig form av lungcancer, är känd kan orsakas av zeoliter, enligt WebMD. Dessa mineraler har en kemisk sammansättning som liknar asbest, en annan cancerframkallande. Du bör konsultera en läkare innan att införa Bentonit eller zeolit i din vanliga kost regim.