mynewspapers.net

Skillnaderna mellan Apple huvud & rådjur huvud Chihuahuas

Skillnaderna mellan Apple huvud & rådjur huvud Chihuahuas


Chihuahuas är den minsta av Hundraser. De påbörjar från den mexikanska delstaten Chihuahua. De viktigaste skillnaderna som finns i rasen Chihuahua är färg, längd av päls och kroppen typ. En av de mest märkbara skillnaderna mellan dessa hundar är att vissa har apple-formade huvuden och andra har deer-liknande huvuden.

Apple huvud

Chihuahua med äpple huvuden har en kort näsa och nosparti. Toppen av deras skallar är rundade och mer framträdande än resten av deras skalle. Som toppen av skallen rundor över, sjunker det i just ovanför ögonen. Detta sjunkna område kallas en "molera"; Det används för att skilja mellan apple och rådjur huvud Chihuahuas. Förekomsten av en molera kan bestämmas när hundarna är fortfarande valpar.

Hjorthuvud

Skillnaderna mellan Apple huvud & rådjur huvud Chihuahuas


Rådjur höra chihuahuas inte har en molera. Deras skalle är jämnt formade och nosen är i förhållande till resten av huvudet. Näsan är inte så liten och platt. Om en Chihuahua inte har apple huvudet egenskaper, är det ett hjorthuvud Chihuahua.

Andningsproblem

Hjorthuvud Chihuahua tenderar att ha mindre Chihuahua specifika andningsproblem. Luftrör kollaps är i synnerhet en större hälsoproblem med Chihuahuas. Rådjur huvuden lider av det mindre ofta eftersom deras luftstrupar inte är så små och sårbara som apple huvuden. Det längre nospartiet ger också, lilla hunden mer rum att andas och mindre risk för kvävning samtidigt försöker andas.

American Kennel Club Standard

Enligt den amerikanska hundkojaklubban finns bara två olika typer av Chihuahuas. Du kanske tror att det är apple huvud och hjorthuvud, men faktiskt, det finns antingen långhår eller korthårig Chihuahuas. Rasstandard för båda påstår en preferens för en apple-format huvud, men hunden är inte skyldig att ha en anses vara en sann Chihuahua. Begreppen "apple" och "deer head" är i grunden Smeknamn som folk använder för att beskriva skillnaden.