mynewspapers.net

Skillnader mellan NiCH & uppladdningsbara NiCD-batterier

Skillnader mellan NiCH & uppladdningsbara NiCD-batterier


Människor är starkt beroende av elektroniska apparater. Även barnens gångar i varuhus är fyllda till brädden med objekt som är värdelös utan ström. Som ett resultat, har människor ett enormt behov av batterier. Två primära typer av batterier är NiMH och NiCD. Det finns skillnader mellan dessa två batterityper som visar hur ett batteri ägare ska hantera dem. Underlåtenhet att erkänna dessa skillnader kan skada batterierna eller orsaka skada.

Innehållet

Den främsta skillnaden mellan batterier NiMH och NiCD-batterier är det materialet som gör dem upp. NiMH står för nickelmetallhydrid, medan NiCD står för nickelkadmium. Metallhydrid eller kadmium i varje typ av batteri är det som gör upp den negativa elektroden i batteriet. Nickel oxyhydroxide gör upp den positiva elektroden i både batterityper. Det är dessa olika komponenter som producerar de olika egenskaperna hos batterierna.

Varaktighet och kostnad

NiMH-batterier har mer än dubbelt så mycket lagringskapacitet än NiCD-batterier, enligt maxwellcanada.com. NiMH-batterier är inte utrustade för att hantera hög laddning och urladdning priser--mer än 1,5 till 2 ampere--hur NiCD-batterier är, enligt Servocity.com. Detta innebär att NiMH-batterier är ett bättre alternativ för elektronik som inte har hög amp krav men som behöver fungera på lång sikt. Ansvarsfrihet är för NiMH-batterier minst dubbelt så snabb som en NiCD batteri, enligt greenbatteries.com. Således kan en användare behöva ladda sina NiMH batteriet oftare än ett NiCD-batteri.

Laddare

Eftersom NiMH och NiCD batterier är kemiskt olika, inte kan de använda samma typ av laddare. NiMH-batterier behöver mer sofistikerad laddare än NiCD-batterier, enligt Servocity.com. Hög, peak detection eller tidsbaserade laddare människor använder med NiCD-batterier kan överladda NiMH-batterier och skada battericeller.

Minne

Tekniskt finns det något sådant som "minne" med ett batteri. Men finns det spänning utarmning eller depression, som vissa människor kallar minneseffekt, enligt greenbatteries.com. NiCD-batterier uppleva ibland spänning och kapacitet dips när de laddas utan att vara helt uttömda. Som ett resultat, batteriet kan inte ge så mycket kraft eller lika länge inte. NiCD-batterier måste således vara "beroende" av helt tömma dem innan uppladdning. NiMH-batterier lider inte av minnet fenomenet. En användare kan säkert "top off" ett NiMH-batteri och inte oroa konditionering batteriet felaktigt.

Miljö

Kadmium anses mycket mer farliga för miljön än metallhydrid. Som ett resultat, anses NiMH-batterier säkrare än NiCD ur ekologisk synvinkel, enligt maxwellcanada.com.