mynewspapers.net

Skillnader mellan manliga och kvinnliga kejsarpingviner

Skillnader mellan manliga och kvinnliga kejsarpingviner


Kejsarpingvinen, vetenskapligt kallas Aptenodytes forsteri, är den största av de 17 pingvinarten. Dessa pingviner finns exklusivt på is förpackningar av Antarktis. Medan det finns väldigt lite att skilja en manlig Kejsarpingvinen från honan, finns det vissa subtila skillnader mellan könen, inklusive deras roller i uppvaktning och avel, deras läten och deras andel av den totala befolkningen.

Boet platsval

Det är manliga Kejsarpingvinen som väljer häckningsplats. Män kommer tillbaka till rookery först med Honor efter inom några dagar. Män oftast återgå till rookery där de föddes. Män föredrar att hitta häckningsplatser på level is som är både skyddad från vinden och nära utfodring områden. En gång valde, försvarar manliga Kejsarpingvinen sitt revir mot andra hanar.

Uppvaktning

Kvinnliga Kejsarpingvinen väljer sin parning partner. Män utför en uppvaktning act, känd som en extatisk uppvisning, att locka Honor; dock är det honorna som slåss för att avgöra vem som vinner manlign. Extatisk visningen av manliga pingvin inkluderar trumpetande, huvudet svänger och pustande av fjädrar. Kejsarpingviner, liksom alla pingviner, är främst monogama. I allmänhet endast söker nya kompisar om de inte kan hitta sina ursprungliga mate.

Lätena

Medan praktiskt taget identiskt utseende, ca 110 cm (44 inches) i höjd och 27-41 kg (60 till 90 lbs) i vikt, är samtal av de manliga och kvinnliga kejsarpingviner något annorlunda. Varje pingvin har en unik röst, igenkännbar för varandra. Men dessa minut skillnaderna är omöjlig att upptäcka att det mänskliga örat. Medan människor inte går att skilja de unika rösterna, äger kvinnor en högre lägrade läten som ofta kan identifieras.

Befolkning

Det finns en tydlig skillnad i totala förhållandet mellan manliga och kvinnliga kejsarpingviner. De cirka 400 000 kejsarpingviner i Antarktis omfatta kvinnor en mycket större andel av kolonierna. Denna obalans skapar den naturliga konkurrens mellan kvinnor för parning partners.

Avel

Den främsta skillnaden mellan manliga och kvinnliga kejsarpingviner kretsar kring deras roller i avel processen. Honan lägger ett enda ägg, som hon genast vänder över till hane. Hanen kommer sedan ruva ägg för nästa 64 dagar. Hanen kommer att värma ägget genom att balansera det på fötterna, samtidigt som täcker det med en hägn patch av huden, som kallas en avels påse. Manlign fastar under hela uppvaktning, parning och inkubation, att förlora så mycket som en tredjedel av kroppsvikten. Strax före kläckning av ägg återgår till kvinnligt, tillåter manlign för att mata. Två varvas sedan ta hand om penguin ungen tills den är gammal nog att överges.