mynewspapers.net

Skillnader mellan manliga och kvinnliga amerikanska Robins

Skillnader mellan manliga och kvinnliga amerikanska Robins


Skillnaderna mellan den manliga och kvinnliga amerikanska robin är lätta att upptäcka om du vet vad du ska leta efter. Dessa fåglar tillbringa våren och sommarmånaderna som långt norrut som södra Kanada, och när vädret blir varmare, de kommer att göra sitt framträdande på dessa områden. Observera dessa robins och deras beteende blir lättare när du vet vad som skiljer dem åt.

Färga

Både manliga och kvinnliga robins ser lika ut. De båda har en vit rund fläck som omger ögon och brunt, orange eller ljust röd färg som täcker magtrakten. Men den manliga färger blir mycket ljusare. De båda har även en ljus gul näbb och lättare gräddfärgade fjädrar som ses nära svansen och på halsen. Men du kanske inte märker det kvinnligt med en mattare färg om inte du bevittna båda fåglar tillsammans.

Den kvinnliga rollen

Ett annat sätt att se skillnad mellan manliga och kvinnliga är Amerika robins genom att veta vilka roller de spelar när det gäller att utföra arbetsuppgifter. Honan verkar arbeta mycket hårdare, eftersom hon är ensam ansvarig för att förbereda boet. Hon kommer att ses samlas gräs, kvistar och annat material att göra ett bo. Hon kommer att blanda material med lera att bygga boet. Hon är också en som ruvar äggen i en full två veckor innan de kläcks.

Den manliga rollen

Den manliga amerikanska robin skyddar honan och boet. Även om honan kan också vara en beskyddare, blir hanen aggressiv med något annat djur som kommer nära boet. Om honan har varit ruvning boet under en lång tid, kan hanen välja att ta över ett par timmar. Föräldrar tenderar att ungarna i 15 dagar tills de är redo att lämna boet.

Sjungande

Om du hör en rödhake tidigt på morgonen och det sjunger, är det en manlig amerikanska robin. Honan gör vissa kvittrar ljud, men de används för kommunikation. Hon använder dem att hitta hanen och varna honom för annalkande rovdjur. Hanen är låten fågel men även unga robins är fortfarande i boet, de kommer att göra höga kvittrar ljud tillsammans med fadern.