mynewspapers.net

Skillnader mellan IR-sensorer & RF sensorer

Skillnader mellan IR-sensorer & RF sensorer


Infraröd (IR) sensorer och radiofrekvens (RF) sensorer båda bidrar till att hålla våra hem smart, men deras metoder och effekter varierar avsevärt. OM sensorer upptäcka infrarött ljus och omvandla den till en elektrisk ström därefter upptäcks av en spänning eller strömstyrka detektor. RF sensorer fungera på elektromagnetiska vågor sprids av antenner. Rörelsedetektorer använder ofta en IR-sensor som utlöser en utanför ljus, medan trådlösa möss ofta använda RF sensorer.

IR-fördelar

Även om IR-ljuset består av bara en mycket liten flisa av det elektromagnetiska spektrumet, fungerar det mycket effektivt för att styra hemelektronik distans. När du byter kanal på din TV med fjärrkontroll, till exempel din TV: s IR-sensor tar emot meddelandet kodas i en infraröd ljus signal som avges från fjärrkontrollen och utför aktiviteten. IR erbjuder också fördelarna med låga energikrav och det faktum att den avger ingen strålning strålar.

RF sensorer bygger på IR-teknik

Nackdelen med IR-sensorer ligger i det faktum att de inte passerar genom ogenomskinliga eller fasta hinder. Alltså, vill du din fjärrkontroll till arbeta på din TV-apparat, exempelvis måste du peka det direkt på TV: n. Men genom att använda en radiofrekvens sensor, kan du övervinna de fysiska begränsningarna. För RF sensorer att arbeta, kan de vara var som helst på insidan eller utsidan av ett hus. De bara strålar en signal någonstans och sedan översätta den till en IR-signal. RF-signalerna gå till en hub eller torn, som översätter dem till IR-sensorer.

Arbetar tillsammans för smarta hem

För att uppnå ett "smarta hem", genomföra både IR och RF sensorer. Använder båda typerna av sensorer kan du undvika en hel del onödiga ledningar, spara kostnader för arbetskraft och material. Kombinera två kommer att tjäna dig väl i ett hem som har flera rum och flera mottagande enheter som TV-apparater och högtalare. Utanför hemmet, kan IR-sensorer också känna av temperaturer och lågor och människohandel. RF sensorer kan upptäcka identifiering av fordon på tollways, liksom bryta glas och även vätskeflöde nivåer.