mynewspapers.net

Skillnader mellan 38'' & 41'' akustiska gitarrer

Skillnader mellan 38'' & 41'' akustiska gitarrer


Det finns en mängd tekniska skillnader när det gäller typerna av akustiska gitarrer på marknaden. Några av dessa skillnader kan tyckas försumbara på papper, till exempel val mellan en 38-tums och en 41-tums gitarr. Dock finns det flera viktiga skillnader mellan de två kan hjälpa eller hindra spelarna beroende på deras behov.

Nacken längd

Det mest uppenbara skillnaden mellan alla 38-tums gitarr och dess 41-tums motsvarigheter är i längden på halsen. Den senare sorten har några inches till reservdelar, så att den innehåller några extra band, sätt upp på skalan nära ljud hål. Eftersom 38-tums gitarrer är avsedda både för spelare med mindre händer och/eller de som bara startar också lära sig instrumentet, det är verkligen inte mycket mening med att ta de extra band, som är svåra att nå och svårt att trycka ner på rätt sätt.

Ton/form

Tonar skillnaden mellan en 38-tums och en 41-tums akustisk är betydande med tanke på den övergripande likheten mellan gitarrerna. En uppenbar skillnad som är 41-tums sorten kan gitarrister spela högre noteringar. De olika kroppsformer påverkar också tonen. Även om de flesta av det extra utrymmet på en 41-tums gitarr läggs till halsen, tenderar kroppen att ha en något bredare bas. Därför är tonen skapade djupare och mer klangfull. Mindre hela basen på kroppen av en 38-tums gitarr syftar främst till att stöd mindre aktörer som kan ha problem med att knäppa.

Vikt

Även om skillnaden inte är extrem, är en 38 tum gitarr verkligen lättare än en 41-tums gitarr. Maskinvaran och material som används är vanligtvis samma; Det är helt enkelt den kvantiteten av de material som utgör skillnaden. Detta är en av anledningarna till varför 38-tums gitarrer rekommenderas för yngre gitarr spelare eller för dem som har problem med att lyfta en vanlig akustisk gitarr under långa perioder i taget. 38-tums modeller inte är den lättaste akustiken som möjligt, är de lättare att hantera samtidigt som det är en rik ton som mindre gitarrer inte är klarar.

Spelbarhet

En kombination av alla dessa faktorer, inklusive storlek, vikt och form, resulterar i en klar skillnad i totala spelbarhet. 38-tums gitarren är lättare, så det är lättare att hålla. Den diskreta formen möjliggör enkelt knäppa och mindre halsen gör det lättare att spela noterna. Eftersom gitarren är mindre, tenderar det att kräva tunnare strängar, vilket också gör det lättare att spela. Naturligtvis, kan de som utvecklar sina färdigheter på en 41-tums akustisk gitarr hitta den andra sorten bristen på storlek ett hinder, inte olikt en busschaufför uppmanas att sitta bakom ratten på en standard storlek bil.