mynewspapers.net

Skillnader i 4 stift elektriska torktumlare binder med rep

Skillnader i 4 stift elektriska torktumlare binder med rep


Nuförtiden, har de flesta nya elektriska kläd inte en nätsladd. Torktumlare tillverkare och apparaten säljare i allmänhet rekommendera att du köper en fyra stift nätsladd för att driva din torktumlare, i stället för en konventionell tre stift sladd. Fyra stift nätsladdar rekommenderas för alla 240-volts apparater, inklusive torkar, tack vare nya säkerhetsbestämmelser som trädde i kraft under de senaste 10 åren. Även om alla fyra stift nätsladdar fungerar på samma sätt, finns det tydliga skillnader mellan fyra stift nätsladdar och tre stift binder med rep tidigare använde för att leverera el till kläd.

Tre - vs. Four-Prong Power sladdar

En tre stift nätsladd har tre sladdar eller ledare att varje leverans makt till en elektrisk torktumlare. Nätsladden är utformad att fungera med de flesta konventionella försäljningsställen som har tre post öppningar--en för varje nätkabelns sladdar. Vilka tre stift nätsladdarna saknas är dock en separat jordning tråd. En grundstötning wire är en extra säkerhetsfunktion som bara finns på en fyra-prong nätsladd. Den fjärde prong grunder torktumlaren från nätsladden och är säkrare än metall marken bandet normalt återfinns på en traditionell, tre-post eluttags plintlist, som förbinder kablarna till El. Vid en strömstöt avleder grundstötning tråd den elektriska strömmen från torktumlaren att förhindra elstötar

Design

En tre stift nätsladd har två ledningar nära dess topp som är jämnt fördelade sönder och en tråd på botten i mitten av kontakten. En fyra stift nätsladd har två kablar i kontakten toppen och botten med båda trådarna jämnt fördelade sönder. Både tre och fyra stift nätsladden ledningar skyddas av en gummi beläggning.

Eluttag

Du kan bara ansluta en fyra stift nätsladd till ett eluttag med en fyra-post plintlist som rymmer varje tråd. Om elektriska uttaget bara har tre post tjänster, bör du uppdatera det elektriska uttaget. Men det inte är svårt att byta ut en tre-post terminal strip för en med fyra inlägg, kommer att det kräva att du kopplar bort metall marken bandet för att göra plats för fyra-post terminal remsan och motsvarande fyra stift El-sladden fjärde tråd. Om du är obekväm arbetar med el, kontakta en certifierad elektriker att byta ut de elektriska sockets.

Överväganden

Även om det kan vara frestande att nedgradera från en fyra stift nätsladd till ett med tre klor när dina eluttag saknar en fram inlägg, inte till den. En elektrisk kläder torktumlare använder en hel del el, och extra fjärde grundstötning tråd på en fyra-prong nätsladd gör torktumlaren säkrare att arbeta. Dessutom inte nedgradera ett eluttag från en fyra-post terminal strip till en med tre inlägg så du kan använda en gammal torktumlare sladd för din nya torktumlare. Du kan bryta mot lokala förordningar och koder.