mynewspapers.net

Skillnaden mellan vidjor Downrigger & ett kastspö

Skillnaden mellan vidjor Downrigger & ett kastspö


Downrigger stavar och gjutning stavar utför specifika funktioner. Stavarna är tillverkade av samma material men är helt olika. De främsta skillnaderna finns i design, vikt och längd på stavar och två är lätt separeras med blotta ögat. Många sportfiskare egna spön i båda stilar för att tillgodose olika fiske situationer.

Material

Gjutning och trolling spön är båda tillverkade av grafit eller glasfiber beroende på tillverkare. Materialet är insvept i tunna blad och bundna av kådan för härdning i ugn. Slutresultatet är den tomma där alla komponenter är ansluten. Tom konstruktionen avgör rod action och styrka. Kastspö använder en tunn profil tomt med en stel bas och de flesta av flex koncentrerad på spetsen. Resultatet är ett snabbt actionspel som skapar makt genom hastighet. Trolling staven använder en tjock bas på tomt och långsam, flex full åtgärder som skapar makt genom långsamma rörelser. Jämn fördelning av makt är nödvändigt för att absorbera chocken av tunga downrigger vikter och ständiga påtryckningar från trolling.

Konstruktion stil

Varje tomt har en ryggrad eller naturlig böj. Böjen på tomt bestäms före installera guider, grepp och reel seat. Guider på trolling spön installeras på var sida om ryggraden beroende på tillverkare. Guider på ett kastspö installeras alltid på utsidan av ryggraden. Guide läge bestäms av vilken typ av rullen används för trolling. Alla gjutning rullarna infälld montering till samma sida som guider men trolling spön används med spinning och stängda ansikte trolling rullar. Snurra hjulen används med guider på insidan av ryggraden, och slutna ansikte rullar används med guider på utsidan av ryggraden.

Storlek

Trolling och gjutning stavar är båda tillgängliga i olika storlekar och vikter. Övergripande, gjutning spön är mycket lättare än trolling spön eftersom de inte omfattas av pressar av trolling. De ultralätta trolling spön kvar tjockare och tyngre än gjutning stavar eftersom de måste hålla en 1.81kg. boll med tryck från en rörliga båt. Trolling staven längd varierar, med 7 till 11-fot är gemensamma. Den långa bygget lägger till belåning och ytbehandlar område för att hjälpa absorbera vikten på trolling bollen. Den genomsnittliga kastspö är kort, på 5 fot till 7 fot lång. Staven är utformad för snabb utbrott av energi och någon extra längd saktar åtgärden.

Prestanda

Prestanda skillnaderna är uppenbara medan fisket. Försök att kasta med vidjor trolling demonstrerar den ineffektiva kraftdistribution för en snabb gjutning rörelse. Trollingfiske med ett kastspö kommer att Visa uppenbara stress på stången som vikten och trycket inte är absorberas. Trollingfiske med ett kastspö kommer att skada staven om för mycket press utövas på ryggraden. Alla stavar serverar ett specifikt syfte och har ett begränsat utbud utöver den angivna uppgiften.