mynewspapers.net

Skillnaden mellan VGA och SVGA kablar

Skillnaden mellan VGA och SVGA kablar


Video Graphics Array och Super Video Graphics Array--mer känd som VGA och SVGA--är två standarder för kablar för att ansluta en bildskärm till en annan enhet, som en monitor till en dator. Även om dessa kabeltyper är mycket lika, har de några anmärkningsvärda skillnader.

Fördelar

SVGA kablar längre än VGA kablar tack vare deras tjockare design och bättre skyddade slida. De använder också guldpläterade stift för att ge bättre ledningsförmåga mellan enheten hamnar, vilket skapar starkare signaler mellan de två enheterna. VGA-kablar att kompensera för sin brist på livslängd genom att vara mer kostnadseffektiva. SVGA kablar är också bra för situationer där en längre kabel krävs, eftersom de har en mycket längre design. VGA-kablar kan dock också uppnå längd med hjälp av komponenter som rekonstruerar den VGA-signal, så att du kan göra för den kortare kabellängden.

Historia

SVGA infördes 1990 av Video Electronics Standards Association, medan VGA släpptes 3 år tidigare av IBM.

Potentiella

SVGA kablar kan användas för monitor upplösningar på upp till 1024 av 768, medan VGA kablar kan ge en maximal upplösning på 640 x 480. VGA-kablar kan ge en färg palett av 256 olika färger, medan SVGA kan producera en häpnadsväckande 16,8 miljoner färgvariationer.