mynewspapers.net

Skillnaden mellan våfflor & pannkakor

Skillnaden mellan våfflor & pannkakor


Våfflor och pannkakor dela lika fakturering som favoritfrukost livsmedel för många amerikaner. En stack av frasiga våfflor eller fluffiga pannkakor sipprar smält smör och sirap gör en fyllning söndagsfrukost brunch eller veckodag. Både våfflor och pannkakor är en form av snabb bröd, förlitar sig på bakpulver och ägg för deras lightness istället för jäst. Du kan köpa boxed pannkaka och våffla mixar eller kylda hamrar eller piska upp din egen i köket.

Ingredienser

Våfflor innehåller traditionellt mer fett än pannkakor, som hjälper till att producera skarp utsidan av våfflor. Våfflor också innehålla fler ägg, för att göra dem lättare. Lite svammel recept kräver skiljer äggvita och äggula och slå äggvita till hårt skum, sedan falsning dem i smeten när du rör i äggulorna. Detta gör en mycket ljus, fluffig smet. Pannkaka smeten ger en tätare, mer cakelike produkt. Du kan göra våfflor med pannkaka smeten och pannkakor från waffle smeten, men slutresultatet skiljer sig från traditionella recept för antingen.

Matlagning metod

Våfflor är gjorda på ett våffeljärn. Gammaldags våffeljärn du värma på hällen fungerar samt elektriska våffeljärn. Våffeljärn värms på båda sidor. De koka smeten snabbt och producera den våffla karakteristiska inbuktningar. Våffeljärnet producerar en kaka som är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Du laga pannkakor på en PANNKAKSLAGG eller i en het stekpanna. Pannkakor är oftast inte så skarp som våfflor.

Form

Pannkakor är runda. Du kan koka dem utan någon form av mögel, spooning eller hälla smeten på heta PANNKAKSLAGG eller i het panna. Storleken på pannkakan beror på hur mycket smet du användning och tjockleken på det smeten. Silver dollar pannkakor är bara några inches över, medan vissa människor föredrar plattan och medelstora flapjacks. Formen på din våffeljärn bestämmer formen på din våffla. Våffeljärn finns i både runda och fyrkantiga varianter. Vissa strykjärn producera tjockare våfflor, känd som belgiska våfflor, medan andra produkter tunnare, crispier våfflor.

Pålägg

Lönnsirap och smör är de traditionella pålägg för både pannkakor och våfflor. Toppning suger i pannkakor och pooler i fördjupningar av våfflor. Du kan också använda frukt sirap som blåbär. Våfflor kan också användas för att göra desserter, skiktade i stället för jordgubbsmousse med jordgubbar och vispad grädde. Våffla konen används för glass kan ha påbörjat liv som en tunna, spröda våffla. Salta pannkakor används i vissa kinesiska rätter, serveras, till exempel med anka.