mynewspapers.net

Skillnaden mellan utnötningskrig och anställd omsättning

Skillnaden mellan utnötningskrig och anställd omsättning


De termer personalomsättning och bortfall är helt enkelt kan användas omväxlande. Båda beskriver naturliga förlusten av personal under en tid, i stället för förluster genom redundans och omstrukturering av företag. Retention avser andelen anställda ett företag behåller för runt ett år eller mer. En omsättning nivåer som omfattar anställda som lämnar på grund av uppsägningar benämns ibland rå eller totala omsättning.

Fördelar

Attrition erbjuder företag möjligheten att minska personal utan att behöva göra människor arbetslösa, som kan medföra rejäl utbetalningar. Ofrivillig uppsägningar, däremot kategoriseras inte normalt som bortfall som de verkställs. Många företag helt enkelt frysa nyanställning i perioder av ekonomiska svårigheter, lämnar medarbetarnummer att minska naturligt genom utnötningskrig. Inte bara kan spara denna strategi företaget pengar, men det kan också vara fördelaktigt att arbetsmoral som ofta kan bli ansträngd under tider av uppsägningar.

Nackdelar

Medarbetaren attrition kan också ha en negativ inverkan på organisationer. En hög nivå av anställd bortfall betyder det lägre nivåer av erfaren personal i ett företag. Ny personal måste också utbildas, som kan ha en betydande monetära inverkan på ett företags vinster. Effekterna av bortfall kan därför skilja sig avsevärt beroende på området för ett företag är baserat i.

Variationer

Lågkvalificerade arbeten såsom detaljhandel eller lager positioner, har normalt höga förslitningen priser som dessa roller är ofta fyllda av studenter under benämna raster. Men eftersom dessa jobb är outbildade, ersättas förlorade anställda enkelt utan behov av dyra utlägg på utbildning. Höga förslitningen priser i en ekonomisk eller juridisk firma sannolikt att ha en mycket mer betydande inverkan på ett företags finanser, dock som dessa roller kräver mer omfattande utbildning.

Kontroller

Företag har ingen direkt kontroll över utnötningskrig nivåer som människor komma och gå som de vill beroende av faktorer utanför företagets kontroll. Ett företag kan dock mer sannolikt att ha lägre nivåer av bortfall om de ger attraktiva löner och en positiv arbetsmiljö, vilket kan göra anställda mindre benägna att söka annat arbete.

Bedömning

Företag faktor oftast i utnötningskrig nivåer vid bedömning av övergripande anställd och behovet att expandera eller kontrakt arbetskraften. Pensioneringen är en självklar källa anställd utnötningskrig som exakt kan redovisas för som människor tenderar att sluta arbeta på runt samma ålder. Andra orsaker, men är som emigration, allvarlig sjukdom eller anställda försöker ange ytterligare utbildning, mindre lätt att förutsäga.