mynewspapers.net

Skillnaden mellan trä skärverktyg & Wood Carving verktyg

Skillnaden mellan trä skärverktyg & Wood Carving verktyg


Arbeta med trä innebär många olika verktyg. Några används för styckning trä i bitar medan andra verktyg är använder att bortse från remsor eller bitar av trä. Carving verktyg är faktiskt skärande verktyg. Klippverktyg har en sluttande (falsad) yta som gör den faktiska skärande. Att veta skillnaderna i skärning och carving verktyg hjälper dig att få jobbet gjort rätt.

Storlek

Trä kommer i många tjocklekar och storlekar. För att kunna skära dessa storlekar, måste ett skärverktyg som en såg vara större än en carving verktyg. Carving verktyg är utformade för att skala tunna skikt av trä från ytbehandla, som inte kräver ett stort blad. Detta innebär att carving verktyg kan vara mycket mindre än skärande verktyg som använder stora ytor för att gå rakt igenom trä.

Blade

Sågar har avsnittet kapning i bladet (tänder) vänd nedåt från handtaget, där det hålls för att skära rakt in i träet. Carving verktyg har en vass avfasning på slutet av bladet. På detta sätt, kan du skjuta bladet genom övre delen av trä, att ta bort små bitar i taget. Placera av den skärande delen av bladet är den största skillnaden mellan en styckning och carving verktyg.

Handtag

Skärande verktyg handtagen är stor för att rymma vikt och kraften i verktyget som skär ner i trä. Handtaget justerar verktyget så att det skjuter i trä, att hålla klingan vertikala i trä. Carving verktyg handtagen är mindre eftersom mindre kraft behövs. Med handtaget på den motsatta änden av avsnittet kapning skjuter handen automatiskt verktyget fram.

Orientering

Med undantag för en router, som kan vara både en cutter och carver, är verktygens läggning det enklaste sättet att berätta vad de är för. Gör en knytnäve runt handtaget på verktyget och låt din arm pekar nedåt. Om bladet ansikten, är det ett skärverktyg. Om bladet ansikten horisontella på golvet, är det ett carving verktyg. Alla skärande verktyg - powered eller manuell - punkt till marken.