mynewspapers.net

Skillnaden mellan rökt & Unsmoked Bacon

Skillnaden mellan rökt & Unsmoked Bacon


Bacon är en stapelvara för frukostar, och kommer i ett brett spektrum av nedskärningar och smaker. En av de mest tydliga skillnaderna i bacon är rökt och unsmoked typer. Valet mellan två beror på din smak föredrar och hur mycket arbete du vill göra för att krydda köttet för att uppnå en viss smak.

Rökt Bacon

Rökt bacon är allmänt konsumeras i USA. I själva är verket det sätt som de flesta alla bacon i detta land är kokt; skillnaderna kommer i vilken typ av trä som används för att röka kött. Detta är var de unika smakerna kommer in i spela, hickory rökt sidfläsk har en annan smak från applewood rökt fläsk. Medan dessa är bland vanligare skogen används för att röka bacon, finns det många andra, beroende på kocken och lokalen.

Unsmoked Bacon

Unsmoked bacon finns utomlands, i länder som Förenade kungariket och Irland. New York Times påstår att vad amerikanerna kallar som salt fläsk är faktiskt bara unsmoked bacon; i Storbritannien, det kallas grön bacon och tillagas i mindre grad än vad de flesta matgäster i USA används till.

Skillnader

Skillnaderna mellan de två bacon kommer från det sätt på vilket de är kokta. Rökt bacon är just det: rökt över en viss typ av trä för att ge det en distinkt smak; unsmoked bacon är kokt oavsett specifikationen kocken vill ha, med ingen smak invigd i köttet innan det säljs kommersiellt. Geografin spelar också en roll här, som unsmoked bacon äts sällan i USA.

Likheter

Core likheterna mellan rökt och unsmoked bacon kommer i styckningsdelar av kött. Båda produkterna är fläsk och nedskärningar är i allmänhet samma, i form av back cut, Center cut, sidan bacon från sidfläsk och platta bacon. Bacon typer och nedskärningar varierar beroende på land, som kanadensiska bacon ser mer ut som en platta av skinka, medan axel skär bacon är vanligt i Japan.