mynewspapers.net

Skillnaden mellan nässlor root & nässlor root extrakt

Skillnaden mellan nässlor root & nässlor root extrakt


Med deras hjärtformade blad och taggig rykte har brännässlor (Utica dioica) en lång historia som medicinalväxt. Nässlor root har nyligen blivit en populär supplement. Allmänt inkluderar tillgängliga former pastor eller krämer som kan appliceras lokalt, och kapslar eller extrakt som kan vidtas internt. Dessa preparat kan dock vara förvirrande; vissa säljs bara som "nässlor root" och andra som "nässlor root extract."

Användning av nässlor Root

Ny forskning stöder användning av nässlor rot vid behandling av symtom på förstorad prostata hos män. Specifikt, nässlor roten lindrar vattenkastningsbesvär och fördröjer tillväxten av prostata celler. Enligt forskning, kan nässlor rot vara mest effektiv i kombination med saw palmetto eller pygeum; nässlor root produkter kan också innehålla dessa örter. Vissa använder också nässlor root för att behandla håravfall eller bodybuilding komplement, men forskning slutgiltigt stöder inte dessa användningsområden.

Nässlor Root

Preparat som säljs som "nässlor root" oftast innehåller nässlor rot som har torkats eller frystorkade, sedan pulverform. Denna form av örten är inte koncentrerad. Du kan skaffa och arbeta med nässlor root själv, antingen genom att identifiera och gräva upp växten, eller genom att köpa frystorkade nässlor root online. Det finns oftast som en bulk pulver eller kapselform.

Flytande nässlor Root extrakt

En mer koncentrerad form av nässlor root är flytande nässlor root extrakt, även känd som nässlor root tinktur. En flytande extrakt innebär att anläggningen har doppats i ett lösningsmedel, oftast alkohol, extrahera dess medicinska komponenter. Växtmaterial tas bort och vätskan tappas. Utdrag är mer potent än rå form av örten. Flytande nässlor root extrakt kan eller kan inte kombineras med andra örter.

Pulveriserad nässlor Root extrakt

En annan form av nässlor root extrakt säljs som ett pulver eller i kapslar. Pulverform extrakt har gjort till en te eller andra flytande formulering, då torkade. En pulverform extrakt är inte samma som en pulveriserad ört, eftersom det är mycket mer koncentrerad. När du köper nässlor rot i kapselform, undersöka etiketten för att se om du köper ett utdrag eller helt enkelt pulveriserad örten. Titta på flaskan att bestämma styrkan. Om produkten beskrivs som "standardiserade extrakt", är det ett utdrag.

Flytande kontra pulverform extrakt

Flytande extrakt har fördelen att vara mycket koncentrerad och snabbt absorberas i kroppen. Men är de flesta flytande extrakt alkohol-baserade. Du kan göra din egen flytande extrakt med hjälp raw nässlor root och vodka eller brännvin. Det är också möjligt att göra alkoholfria extrakt med glycerin eller vinäger. Pulverform extrakt kan inte vara så koncentrerad och absorberas långsammare. Men de är också effektiva och innehåller inte alkohol.